Theater Jenne Decleir – Franciscus, de heilige jongleur van Assisi

Theater Jenne Decleir – Franciscus, de heilige jongleur van Assisi

vrijdag 20/05/2016

vvk: €12

add: €14

-25j: €10

In 2014 herschreef Dario Fo* zijn gelijknamig theaterwerk  “Franciscus, jongleur van Assisi”  naar aanleiding van de nieuwe Paus. Fo’s humor, zelfspot en toespelingen op ons leven vandaag inspireren Jenne om voluit te spelen en te zingen: hij is verteller, Franciscus, een boer, Paus, kardinaal of een van de broeders van Franciscus…

We zien de heilige Franciscus die echter niets te maken heeft met de mythe die na zijn dood ontstond. Een mens van vlees en bloed die praat met de dieren, de zon, de maan en al wat leeft en zingt. Hij wil een wereld van samenhorigheid en respect en hij verzet zich tegen macht en winstbejag.

Franciscus leefde in de 13de eeuw en noemde zich de “speelman van God”. Hij droeg een boodschap uit van vrede, liefde en eenvoud, maar op zijn manier, heel onconventioneel, met ironie en soms exaltatie. Jenne Decleir brengt Franciscus prachtig tot leven, een figuur die in deze tijden meer dan actueel is.

 

*Dario Fo, Nobelprijs literatuur 1998, Italiaans schrijver, performer, schilder, grootmeester van internationaal niveau. 

Locatie: 
De Cultuurfabriek, Stationsstraat 22, DammeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 28 84 55

Evenement zoeken