The Black Heart Rebellion + Onmens

The Black Heart Rebellion + Onmens

vrijdag 04/12/2015

The Black Heart Rebellion heeft een stevige artistieke evolutie doorgemaakt sinds de band in 2004 uit de Gentse ondergrond kwam gekropen. Het loodzware debuut ‘Monologue’ brak wereldwijd potten met een sound die het midden hield tussen Mogwai en Red Sparowes enerzijds en Cult Of Luna en Isis anderzijds. Zelfs tot in Japan, met een re-release op Tokyo Jupiter Records. De band maakt deel uit van het Church Of Ra, het collectief rond de doomband Amenra. Een samenwerking die o.a. een split 7” opleverde.
Hun derde album met de onheilspellende werktitel ‘People, When You See The Smoke, Do Not Think It Is Fields They’re Burning’ (uit op 23 oktober, opnieuw met een Japanse release erbij) legt meteen ook de link met wat Humo over hun tweede album schreef: Een soundtrack om het naburige dorp bij plat te branden en de plaatselijke maagden te schaken.”

Check alvast nieuwe single ‘Near Fire For The Bricks’, die een meer ingetogen maar daarom niet minder dreigende Black Heart laat horen. TBHR is gepokt en gemazeld op de internationale road en heeft stilaan een live reputatie als een sonische vulkaanuitbarsting. Ook visueel trouwens erg te pruimen!

Locatie: 
Cactus @ Biekorf, Sint-Jakobsstraat 6, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 15

Evenement zoeken