The 39 Steps

The 39 Steps

zaterdag 09/04/2016

The 39 Steps is een verbluffend leuke toneelbewerking van de gelijknamige film van Alfred Hichcock uit 1935, over een man die ongewild betrokken geraakt bij duistere spionagepraktijken.

Zowel op Broadway, op West End, in Parijs,  Engeland, Duitsland en Nederland was deze komische thriller een weergaloos succes. Alleen al in het Criterium Theatre op Picadilly Circus in London, heeft het publiek al meer dan acht jaar Richard Hanny, de knappe held tegen wil en dank, kunnen volgen op zijn chaotische vlucht van een schouwburg in London, tot op de Schotse Hooglanden, en terug.  Terwijl de liefde zijn pad kruist, wordt hij onterecht beschuldigd van moord, raakt hij verstrikt in een web vol intriges en wil hij door zelf de echte dader te vinden, zijn onschuld bewijzen.

Slechts vier acteurs spelen alle rollen. Buiten Hanny, die als hoofdpersonage het ganse stuk zichzelf blijft, geven de drie anderen gestalte aan zowat 100 personages. Samen met het ingenieuze decor zorgt dat voor een hilarisch tempo, geestige one-liners en verrassend filmische beelden.

Een grappige en nostalgische terugkijk op een vervlogen tijd van Britse stoomtreinen, gentlemen met pijp, whisky met soda, Bobby’s, bolhoeden en bloedmooie, maar verraderlijke spionnes en slinkse dubbelagenten.

Tickets: € 19 (€ 16 als – 25 jaar of + 55 jaar).

Locatie: 
OC Vondel, KAREL VAN MANDERSTRAAT 26, MeulebekeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 54 13 20

Evenement zoeken