Terracotta Army

Terracotta Army

woensdag 24/06/2015 tot zondag 06/09/2015

De tentoonstelling TERRACOTTA ARMY (Het Terracottaleger en de Eerste Keizer van China) is een uitzonderlijke reis naar het oude China van 2200 jaar geleden. Het is onmiskenbaar de meest volledige tentoonstelling ooit gemaakt over het Terracottaleger, de dodenstad en het leven van de eerste keizer. In een bijzondere enscenering presenteert de expo meer dan 300 reproducties van beelden, strijdwagens, wapens en objecten die ontdekt werden in de kuilen van de dodenstad. Ze zijn gemaakt door Chinese ambachtslieden uit de regio rond de opgravingen, die met een bijzonder oog voor detail de pracht en originaliteit van de oorspronkelijke werken wisten te behouden.

De beelden, wapens, harnassen, strijdwagens, het aardewerk en de dagelijkse gebruiksvoorwerpen die getoond worden doorheen de tentoonstelling, zijn nagenoeg identiek aan de originelen en werden vervaardigd door Chinese ambachtslieden uit de Xi’an-regio. Het realistische gehalte van deze reproducties wordt bovendien versterkt door indrukwekkende decors, een spectaculaire belichting en audiovisuele installaties. Om bezoekers ten volle te laten genieten van deze culturele schatten, worden ze daarenboven begeleid door video’s op gigantische schermen, audiogidsen en een interactieve zone waar bezoekers in een unieke sfeer worden ondergedompeld.

Deze onderdompeling in het hart van de necropolis van de eerste keizer van China, is bestemd voor een breed publiek. Verspreid over niet minder dan 1800m2 belicht de tentoonstelling tal van onderwerpen: de geschiedenis van de eerste keizer, het originele leger, militaire veroveringen, het keizerrijk, het creatieproces van de soldaten van het Terracottaleger, het graf van de keizer, de geschiedenis van de archeologische opgravingen… Er zijn ook indrukwekkende reproducties te zien zoals de levensgrote replica’s van meer dan 170 strijders die deel uitmaken van een klank- en lichtspel dat een blik werpt op de reconstructie van een deel van de kuil. Identieke replica’s van de bronzen rijtuigen die ontdekt werden in een van de kuilen.

Locatie: 
Kursaal Oostende, Westhelling z/n, OostendeWebsite: 

Evenement zoeken