Roosbeef + Vincent Starwaver

Roosbeef + Vincent Starwaver

zaterdag 04/04/2020

ROOSBEEF

Roosbeef is terug. Terug uit Kentucky en met een plaat die ons wachten rijkelijk beloont. Met ‘Lucky’ — het vierde studioalbum van Roosbeef — is terugkomen voor Roos Rebergen ook thuiskomen. Het hiaat sinds de vorige plaat is niet onbewogen geweest. Ze heeft haar muzikale bron opgezocht en twee jaar tussen de bluegrass geleefd. Ze vond daar meer dan muziek. Ze zag natuur zo groot als de wereld en mensen die alleen zijn en elkaar nodig hebben. Achter de Appalachen leerde ze het Amerikaanse lied beter begrijpen, en hoorde verhalen die nu op ‘Lucky’ een weerklank vinden.

Terug in Antwerpen. Haar band terug bijeen, met als nieuwe aanwinst Pascal Deweze (SukiloveMetal Molly), maar nog altijd met Tim van Oosten (Het Zesde Metaal) op drums en Tom Pintens (Zita Swoon, Het Zesde Metaal) op gitaar en keys. Met deze solide motor ging ze aan de slag om met elf nummers op elf manieren haar verhaal te vertellen. Met het ongelofelijke vakmanschap van de band is het resultaat niet mals. ‘Lucky’ snijdt diagonaal door de ziel en heeft vele facetten. Met ‘Lucky’ heeft Roosbeef een complete plaat afgeleverd en bewijst de band zich als een hecht en compleet geheel. Roosbeef is terug.

VINCENT STARWAVER

Bart Vincent kan je nog kennen van z’n vorige band Thou. De laatste jaren was hij vooral actief achter de schermen, als producer voor o.a. Kapitan Korsakov, Wardrobe en Kris Dane en geluidsman bij Melanie De Biasio. In april lanceert hij echter als Vincent Starwaver z’n solodebuut ‘Goodnight Honeybun’, opgenomen in het goede gezelschap van Steve Slingeneyer (WWWater, Soulwax, Onemanparty), Alan Gevaert (dEUS, Chris Whitley, Chantal Acda) en Serge Hertoge (Sundahl, Lize Accoe). Beklijvend, eerlijk, eclectisch en uitermate meezingbare dwarsliggers typeren dit debuut, die de man zelf omschrijft als croonerpunk. Begin april krijgen we een eerste sneakpeak als support voor Roosbeef.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050332014

Evenement zoeken