Roland Van Campenhout

Roland Van Campenhout

maandag 25/01/2016

Roland is ooit nog pompbediende geweest in een tankstation, maar ondertussen is hij al decennia lang bekend als een getalenteerde en creatieve gitarist, een groot singer-songwriter en een bijzonder sympathieke muzikant.

Roland is de zoon is van een vroeg gestorven jazzmuzikant, maar zelf is hij pas op latere leeftijd met muziek begonnen. Hij leert drummen tijdens zijn legerdienst. Op zijn twintigste richt hij de William & Roland Skiffle Group op. Hij staat ook op de planken met het folkduo Miek en Roel en daarna begint hij met Roland & the Blues Workshop. Zijn doorbraak komt er op Jazz Bilzen in 1968. In de jaren zeventig gaat hij bij de band van de Ierse gitarist Rory Gallagher spelen. Hij gaat mee op tournee en trekt de hele wereld rond, zelfs tot in Singapore.

Roland is goed thuis in blues, maar ook in reggae, country, jazz, wereldmuziek en folk. Hij is muzikaal erg nieuwsgierig. Carrière, planning en marketing liggen ver van zijn bed. Hij draait al 40 jaar mee en is samen met zijn generatiegenoten ouder geworden, maar heeft ook telkens weer een nieuw publiek kunnen aanspreken en aansluiting gevonden bij nieuwe generaties. Hij is een voorbeeld voor velen, de ontdekker van velen zoals Pieter Jan De Smet, Steven De Bruyn, maar ook de ideale sidekick van velen, zoals Jean Blaute, Wannes Van De Velde en Charles & Les lulus (Arno).

Roland speelde op één van onze eerste foyerconcerten en wie er bij was, praat er nog steeds over.  Hoog tijd dus om hem opnieuw het podium te geven, Roland en zijn gitaar, in onze foyer.

 

Inschrijven: dekleinebeer@beernem.be – 050/79 99 08

VVK: 11 euro

VVK met korting: 9 euro (55+, -26 jarigen, studentenkaart, aankoop vanaf 15 tickets)

ADD: 1 euro extra

Abonnees: 1 euro korting

Plaats: O.C. De Kleine Beer

Organisatie: O.C. De Kleine Beer i.s.m. UITLAAT! fv

 

Locatie: 
O.C. De Kleine Beer, Camille Marichalstraat 5, BeernemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 79 99 08

Evenement zoeken