RED DE OLDTIMER – WEST-VLAANDEREN

RED DE OLDTIMER – WEST-VLAANDEREN

zondag 14/04/2019

Concept

Per provincie werden mensen gezocht om dit initiatief uit te werken. Er zijn tot nu toe evenementen in Oost- en West-Vlaanderen, Limburg, Antwerpen en het Waasland. Het gaat om een rustige bijeenkomst waarbij we onze bezorgdheid omtrent de LEZ’s en ons oldtimergebruik willen laten zien. Momenteel hangt een sfeer dat de oldtimers één van de grote vervuilers zijn, de auto in het algemeen eigenlijk, maar we zouden graag eens vergelijkingen zien met andere oorzaken van luchtvervuiling.

We proberen iedereen zo goed mogelijk te ontvangen, maar hebben nog geen zicht op het aantal aanwezige wagens. Daarom vragen we nu al bij voorbaat om geduld en respect op te brengen en het verkeer niet te hinderen.

Reden van ons evenement

We hebben voor en tegenstanders maar laten we even duidelijk zijn. Wij hebben niks van slechte bedoelingen! Wij zijn gewoon bezorgd om onze hobby. Voor sommige mensen is hun oldtimer een familie erfstuk met veel emotionele waarde. Velen onder ons hebben over de jaren heen uren werk in hun auto’s gestoken en ook heel veel centen. Veel van ons oldtimers zijn misschien wel beter onderhouden dan ons dagelijkse voertuigen. Verder hebben we vriendschappen opgebouwd op beurzen en evenementen. Er zijn wekelijks prachtige ritten die georganiseerd worden door mensen die er weken, zelfs maanden, werk insteken. Het Brusselse model met toelating vanaf 30 jaar daar zijn wij het mee eens maar 40 jaar + dagpassen in andere zones dat is wat teveel van het goede. Wij willen ook dat eigenaars op deze manier door het verlagen van 40 jaar naar 30 jaar terug zonder extra kosten hun garage kunnen verlaten. Wij hopen dat iedereen wat begrip toont voor onze actie. Zowel in Oost- en West-Vlaanderen als in Limburg en Antwerpen willen wij een rustige rit zonder rebels gedrag . We willen ons gewoon eens laten zien als liefhebbers. Breng ons mensen van de verschillende provincies die de praktische regelingen op zich nemen a.u.b. niet in de problemen rij rustig mee. De mensen steken er per provincie veel tijd in zonder er 1 euro aan over te houden. We doen het voor jullie allemaal. Laat jullie positief in het straatbeeld opmerken. Alvast bedankt !

Locatie: 
Parking De Voerman, Koolskampstraat 105, LichterveldeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0496/682951

Evenement zoeken