Praatavond Marianne Vos

Praatavond Marianne Vos

dinsdag 15/12/2015

Op 15 december vormt de Paterskerk in Roeselare het decor van een unieke praatavond met en over wielervrouwen vroeger en nu. Boegbeeld van het vrouwenwielrennen Marianne Vos is centrale gaste.

In 1995 werd op initiatief van toenmalig minister Leona Detiège voor het eerst het statuut van profwielrenster toegekend. Twintig jaar later is de opmars van het vrouwenwielrennen niet te stuiten. Dertienvoudig wereldkampioene én tweevoudig olympisch kampioene Marianne Vos komt op 15 december samen met Belgisch kampioene tijdrijden Ann-Sophie Duyck, wielericoon Heidi Van De Vijver en oud-minister Leona Detiège praten over de koers vroeger en nu. De Nederlandse journaliste Mariska Tjoelker modereert het gesprek.

Aanleiding voor deze praatavond vormt het vierde nummer van Etappe, het jaarlijks magazine over historische fietshelden van het Wielermuseum. Speciaal voor dit nummer, dat volledig in het teken van vrouwenwielrennen staat, werd een vrouwelijke gastredactie gevormd met Sporza-anker Steffy Merlevede, Radio 2-stem Joyce Verdonck en Nederlands journaliste Mariska Tjoelker.

PRAKTISCH

PRAATAVOND
WIELERVROUWEN, VROEGER EN NU

Dinsdag 15 december om 19u
Paterskerk Roeselare (Delaerestraat)

Centrale gasten

Marianne Vos
Ann-Sophie Duyck

Heidi Van De Vijver
Leona Detiège

Moderator
Mariska Tjoelker

Info

www.koersisreligie.be/kalender

Inschrijven noodzakelijk via 051 26 87 40 of wielermuseum@roeselare.be
Toegang 5 euro (drankje inbegrepen)

 

Locatie: 
Paterskerk, Delaerestraat 33, RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 26 87 40

Evenement zoeken