‘Plantrekkers. Terugkeren en herbeginnen na de Eerste Wereldoorlog’

‘Plantrekkers. Terugkeren en herbeginnen na de Eerste Wereldoorlog’

dinsdag 07/04/2020 tot woensdag 23/12/2020
Deze tentoonstelling in de serre van het Fransmansmuseum kadert in het project FENIKS 2020 die de wederopbouw van de Westhoek na WOI belicht. Plantrekkers focust op de vele vluchtelingen die na de oorlog willen terugkeren naar hun ‘thuis’.

De tentoonstelling, die te zien is vanaf dinsdag 7 april t.e.m. 23 december, focust op de honderdduizenden Belgen die tijdens WOI naar het buitenland gevlucht waren. Vanuit de frontstreek was Frankrijk de voornaamste bestemming. Niemand had voorzien dat zij pas na vier jaar aan terugkeren konden denken. De volledige verwoesting van hun huizen en dorpen plaatste veel gezinnen voor een verscheurende keuze. Keren we terug of niet? En waarvan zullen we bij onze terugkeer leven? Plantrekkers geeft een antwoord op deze vragen en toont hoe mensen na de oorlog de draad weer oppikten.

FENIKS 2020

Steden, gemeenten en musea bundelen onder impuls van Westtoer dit jaar de krachten om in het kader van FENIKS 2020 over de hele Westhoek het verhaal van de Groote Wederopbouw te vertellen in expo’s en belevingsruimten, wandelingen en fietstochten. Elke plaats brengt een ander perspectief van de wederopbouw.

Het volledige programma vind je terug op www.feniks2020.be

Locatie: 
Fransmansmuseum, Sint-Maartensplein 15b, KoekelareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 61 04 94

Evenement zoeken