Plantjesactie Kom op tegen Kanker Kortrijk

Plantjesactie Kom op tegen Kanker Kortrijk

vrijdag 15/09/2017 tot zondag 17/09/2017

Voor de 23e maal organiseert Kom op tegen Kanker de plantjesactie in het weekend van 15-17 september 2017.  En in Kortrijk doen we er voor de 23e maal mee. We zijn er al bij van bij de start.

¬†Gans het weekend gaan onze vrijwilligers op stap om de bekende azalea‚Äôs te verkopen. De prijs blijft 7.00 ‚ā¨ per stuk en deze opbrengst gaat volledig naar Kom op tegen Kanker.

 Deze actie gaat door over gans Vlaanderen en Brussel op dezelfde dagen. Het belang van zulke acties staat buiten kijf. Kom op tegen Kanker verdeelt het geld van alle acties (Plantjesweekend, 1.000 km, Loop naar de Maan, giften, allerhande lokale initiatieven, …) over 4 pijlers in hun missie: kanker voorkomen, opsporing van kanker, leven mét en nà kanker en tenslotte aanbevelingen naar de politiek.

¬†In Kortrijk verkopen we op plaatsen waar veel mensen langskomen: aan warenhuizen en op drukke pleinen. Maar ook gaan we met een aantal ploegen van deur tot deur verkopen. We sporen bedrijven, organisaties en administraties aan om hun personeel warm te maken een azalea te kopen en zo het doel steunen. Zondag 17 september staan we ook op het ‚ÄėSterrenbanket‚Äô aan de Reepkaai.¬† Het stadsbestuur helpt mee om de actie verder kenbaar te maken en zo het grote publiek uit te nodigen een plantje te kopen: zij zullen op al hun contacten met de burger een pin van Kom op tegen Kanker dragen in de komende week. Aan de balies van de stads- en OCMW-diensten waar publiek komt zal voldoende aandacht op deze actie worden getrokken.

 Dergelijke solidariteitsacties brengen mensen dichter bij elkaar. Elkeen heeft in zijn omgeving te maken met de ziekte. Velen willen hun verhaal kwijt. Velen hebben nood aan een luisterend oor. Velen vinden steun in het feit dat anderen hun zorgen delen en zich inzetten om de oorzaken en de gevolgen van de ziekte aan te pakken. Tenslotte draagt de inzet van al die vrijwilligers bij tot een goed gevoel bij de mensen en wordt die solidariteit onder iedereen bevorderd. En zo kunnen we stilletjes tot een betere maatschappij komen.

¬†Sedert het begin van de actie is Moza√Įek voortrekker in Kortrijk. Maar we doen dit niet alleen. Het is een team van vrijwilligers. En we doen dit met vrijwilligers over alle grenzen heen. Van alle gezindten doen mensen mee. We houden er ook aan deze vrijwilligers elke dag samen te brengen. Zo kunnen ze hun ervaringen uitwisselen maar, en misschien nog een stuk belangrijker, brengen we mensen samen. De ontmoeting is een essenti√ęle zaak voor ons. Ook zo werken we aan een aangenamere maatschappij.

¬†Dat team vrijwilligers kan nog altijd versterkt worden. Heb je een paar uurtjes vrij in het weekend, een halve dag, een hele dag? Neem contact met het co√∂rdinatiecentrum Moza√Įek. We geven je graag een plaatsje in een van onze ploegen.

 

Praktisch:

Datum: weekend 15-16-17 september 2017

Coördinator: Doris Verlinde, 0486/20.21.28.

Aanspreekpunt Moza√Įek: Erik Verbeurgt, 056/37.16.15

Co√∂rdinatiecentrum: Moza√Įek, Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk, kotk@vcmozaiek.be , 056/37.16.15

Locatie: 
Doorheen de stad Kortrijk, , KortrijkWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
056/371615 en 0486/202128

Evenement zoeken

Evenement zoeken