Peyote Night

Peyote Night

zaterdag 09/05/2015

DOUBLE VETERANS b
YAWNS b
THE TUBS b
TIN FINGERS b

DJ’s: ALPHA WHALE

THE BEST OF BELGIAN GARAGEROCK + BBQ!!!
Cactus Muziekcentrum selecteerde samen met Rock Zerkeghem vier DIY/psychedelic/garage-bands op sound, attitude en looks. Garagelabel Oddie-records verkoopt vinyl en tussendoor draaien de surfboys van Alpha Whale platen. En een vettige BBQ er bovenop. Come hang!

DOUBLE VETERANS
Ondanks hun jonge leeftijd reeds echte veteranen, met leden van Tubelight (finalist Humo’s Rock Rally ’12) , Crackups (finalist HRR ’10) en Warhola (finalist HRR ’14). DOUBLE VETERANS schopte het met intelligente, catchy én smerige singles als ‘Beach Life’ en ‘Mystery Life’ uit debuutplaat ‘The Brotherhood of Scary Hair And Homemade Religion’ tot graag geziene gast bij Select en de poppodia van de Lage Landen. Songs over jong zijn, joints roken, meisjes en op het strand liggen. Los rammelend uit de pols en met een flinke scheut attitude.

YAWNS
YAWNS spelen psychedelische sixties pop die klinkt als een bastaardzoon van Tame Impala en The Drums. Breedgetrokken lo-fi gitaren, in effecten gedrenkte synths en nummers die klinken als catchy LSD-trips. Stubru stak hen in de finale van de Nieuwe Lichting 2014, een prestatie die door het publiek werd bekroond met 7 weken Afrekening. In Humo’s Rock Rally schopte de band het tot de halve finale. Ondertussen heeft YAWNS er een residentie in Trix en een goedgevuld tourschema op zitten.

THE TUBS
Graag geziene jongens uit het Gentse die reeds plaatjes mochten releasen op het Amerikaanse Burger Records (zie ook: Night Beats, Together Pangea, Twin Peaks en cassettelabel Gnar Tapes. Trashy, DIY maar evenveel catchy hooks en melodietjes. Krab het laagje vuil er af en ontdek de ‘sehnsucht oozing from the chasms in their attempts to write the perfect pop-song’. Sinds februari is nieuwste plaat ‘RAG’ te verkrijgen via Oddie Records.

TIN FINGERS
Volgens Indiestyle.be een van dé bands om in het oog te houden in 2015. TIN FINGERs balanceert tussen folkpop à la Grizzly Bear, slackers genre Mac Demarco en psychedelica die doet denken aan Jacco Gardner. Nu nog een te ontdekken parel, over een paar jaar waarschijnlijk niet meer.

DJ’S ALPHA WHALE
Ondanks een druk schema rond de release van hun debuutalbum vinden de Oostends-Gentse surfboys van ALPHA WHALE nog de tijd om wat platen te draaien ter onzer ontspanning. Tof!

Locatie: 
Magdalenazaal, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken