Pentadox (album release concert)

Pentadox (album release concert)

zondag 02/02/2020

Met Pentadox brengen pianist Bram De Looze, saxtalent Sylvain Debaisieux en topdrummer Samuel Ber elementen uit hedendaags klassiek, avant-garde en geïmproviseerde muziek samen.

Dit leidt tot een geslaagde mix van intuïtie, intellect, structuur en vrijheid. Deze jonge band is geworteld in de traditie, maar heeft tegelijk ook geen schrik om die weer op zijn kop te zetten. In juli 2018 won Pentadox de wedstrijd van Jong Jazztalent Gent, georganiseerd door Gent Jazz Festival. Dankzij deze award konden ze het trio uitbreiden met drie Amerikaanse klasbakken tot een elektro-akoestisch sextet onder de noemer Fragments of Expansion. In deze bezetting proberen de muzikanten structuur binnen te brengen in improvisaties en niet andersom. Dit doen ze door een verdubbeling van de instrumentatie en het gebruik van elektronica. De sonische mogelijkheden worden zo nog groter en uitdagender.

Bassist Nick Dunston is een jong talent van de New Yorkse avant-garde en speelde al met o.m. Tyshawn Sorey en Vijay Iyer. Trombonist Weston Olencki, die ook elektronica voor zijn rekening neemt, is vaak actief op het raakvlak tussen hedendaagse muziek en improvisatie. Cellist Lester St-Louis zat enkele jaren geleden in Bram De Looze’s Septych en maakte pas nog furore aan de zijde van Jaimie Branch.

Locatie: 
KAAP | Oostende, , OostendeWebsite: 

Evenement zoeken