Payoke brengt verslag over ‘Tienerpooiers/loverboys’

Payoke brengt verslag over ‘Tienerpooiers/loverboys’

donderdag 09/05/2019

Patsy Sörensen, stichtster, en Klaus Vanhoutte, directeur, zullen spreken over hun werking over de jaren heen en vandaag en morgen.

Mevr Sörensen zal één en ander historisch schetsen en vervolgens zal Klaus Vanhoutte het in het bijzonder hebben over de problematiek van de “tienerpooiers of loverboys”. Dit is een fenomeen dat recent ‘in the picture’ kwam en dat heel veel leed met zich mee brengt. Het is belangrijk dat alle betrokkenen informatie krijgen over dit gegeven: ouders, begeleiders, leerkrachten en scholen, hulpverleners, … Maar ook de jongeren zelf. En dit zo dat allen signalen kunnen herkennen en de nodige initiatieven kunnen nemen om op tijd het hoofd er aan kunnen bieden.

Beiden behandelen ook het internationale luik van Payoke. Zij zijn een bijzonder belangrijke speler is op het internationale plan, Europees en ver daar buiten, wat de strijd tegen mensenhandel betreft.

PAYOKE is een erkend opvang – en begeleidingscentrum voor slachtoffers van mensenhandel en slachtoffers van mensensmokkel. Dit maatschappelijk doel proberen zij te bereiken door empowerment, samenwerking en sensibilisering. Slachtoffers van mensenhandel zijn vrouwen, mannen en kinderen die geworven worden met het oog op uitbuiting in de prostitutie, economische exploitatie, bedelarij, gedwongen worden tot plegen van criminele feiten en ook orgaanhandel. Na meer dan 30 jaar werken blijkt dat de inzet van Payoke nog altijd van groot belang is. Dit wordt een boeiend maar ook beklijvend betoog.

Praktisch:

Datum: donderdag 09/05/2019 om 19.00 u

Plaats: Mozaïek, Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk.

Doelpubliek: ouders, leerkrachten, scholen, hulpverleners, …

Inschrijven: graag uw komst melden via hv.kortrijk@skynet.be of 0486/312897.

Inkom: gratis

Organisatie: Humanistisch Verbond Kortrijk

Meer info: www.vcmozaiek.be

Locatie: 
Mozaïek, Overleiestraat 15a, KortrijkWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0486/312897

Evenement zoeken

Evenement zoeken