Patersdreef Festival

Patersdreef Festival

zaterdag 31/01/2015

Op zaterdag 31 januari 2015 vindt  de 8- ste indoor editie plaats van het Patersdreef  Festival.  Dit gaat traditiegetrouw door in de Europahal in Tielt.

Patersdreef is niet zomaar een festival!  Het festival heeft al vele grote namen uit de blues/rock wereld naar Vlaanderen gebracht.  Denk  maar aan Canned Heat, Steve Harley & Cockney Rebel, The Yardbirds, Beverly Jo Scott, The faboulus thunderbirds, Magic slim, Kevin Coyne, Chicken Shack….  Allemaal legendarische bands!   Maar het strafste is, dat Het patersdreef festival steeds gratis is geweest en dat het voor deze editie niet anders is . INKOM GRATIS.

Er staan 5 bands op het programma:

o   Hoofdact is dit jaar “The Troggs”: Britse band die al hits maakt sinds de jaren 60: Denken we maar aan “Wild Thing”, “With a girl like you”, “Love is all around”, …

o   Maxwell Street: Marino Noppe is een vaste waarde op ons festival, vandaag komt hij langs met Maxwell Street, een zeer gekende naam in het blueswereldje , Een van de beste bluesbands in België, staan reeds meer dan 30 jaar op de planken. Speelden samen  -en begeleiden ettelijke grootheden uit de internationale bluesscene.

o   Fred & The Healers: Withete bluesrock,spijkerharde ritmes, luchtige gitaren en liters zweet staan garant voor optredens, die je de adem afsnijden. Een atmosfeer vol elektriciteit, waarin Hendrix, Gallagher, Freddie en Albert King komen rondspoken. Stel je Robert Johnson voor, die de fuzz ontdekt heeft, met The Black Keys als backingband, op het moment dat die eerste zijn ziel verkoopt aan de duivel in hoogsteigen persoon. Deze legendarische band uit het vorige decennium is terug van weggeweest. Frederic Lani met twee nieuwe begeleiders op Bass en drums.

o   Neo Prophet: Hoewel we normaal geen Classic Rock of Progressieve rock programmeren verdienen ze zeker ook een plaats op ons podium.  De band stond reeds verschillende malen op het podium in België, Nederland en Duitsland, maar vanavond komen ze een paar nummers spelen uit hun komend album T.I.M.E.

o   Lucid Dream : Plaatselijke,  jonge, beginnende band die de donkerdere terreinen van de alternatieve/ pop-rock scene aftast met eigen composities.

Locatie: 
Europahal, Gen. Maczekplein 7, TieltWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken