Optreden ‘The Love Story’ van Bbkey & Crooner Café

Optreden ‘The Love Story’ van Bbkey & Crooner Café

zaterdag 29/02/2020

Op zaterdag 29 februari om 19u30 is er het muzikaal optreden ‘The Love Story’ van Bbkey (Bigband Kooigem) en Crooner Café (artistiek initiatief van Kurt Lesaffre). Het is geen klassiek optreden met een aaneenschakeling van liedjes. Aan de hand van zorgvuldig gekozen nummers en extra impulsen word je meegesleept in een liefdesverhaal. Love is a crazy little thing! Je kan ons aan het werk zien op zaterdag 29 februari om 19u30. Place to be is OC De Wervel in Bellegem.

Bbkey is een ‘great’ band die vooral bigbandmuziek brengt geïnspireerd op de gouden jaren van de swingperiode. Het zijn de aangepaste arrangementen die hun die fameuze kleine bigband sound geven. Hoewel wat afgeslankt in de laatste jaren heeft deze Kooigemse band zich als volwaardige band kunnen handhaven met een volledige ritmesectie en een stevige sax- en trompetsectie. Ze heeft haar basis in Kooigem en repeteert wekelijks op vrijdagavond in Wevelgem. De band heeft een lange geschiedenis. Het was ooit fanfare St Cecilia, gesticht in 1862, maar omstreeks 1995 omgevormd tot een heuse bigband: Bigband Kooigem. We zijn nu reeds geruime tijd bekend onder de naam BbKey. De bigband staat onder leiding van dirigent Stany Criel.

Kurt Lesaffre (zanger) uit Kuurne heeft in 2018 ‘Crooner Café’ gecreëerd uit voorliefde voor muziek van artiesten als Frank Sinatra, Elvis Presley en Michael Bublé. Het project startte als een eigen geschreven muzikaal toneelstuk over crooners en met croonermuziek. Na verschillende voorstellingen evolueerde Crooner Café tot muzikale optredens waarbij de focus ligt op het creëren van een gezellige sfeer. ‘The Love Story’ is het 2de artistieke project van Kurt, deze maal in samenwerking met bigband Bbkey. De missie van Kurt is mensen laten wegdromen in het muzikaal optreden. Life is better with music!

Meer info en tickets op www.bbkey.be. Kijk ook op facebook: @Big Band Bbkey & @croonercafé.

Locatie: 
OC De Wervel in Bellegem, Processiestraat 6, 8510 Kortrijk, BellegemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0473/61.21.66

Evenement zoeken