Open Kloosterdag

Open Kloosterdag

zondag 04/10/2015

Tijdens de ‘Open Kloosterdag’ kan je even binnenkijken in de 3 kloosters in de Roeselaarse binnenstad: bij de Grauwzusters-Franciscanessen (Markt), bij de Zusters van de H. Vincentius (Burgerschool – Rodenbachstraat) en bij de Zusters van Liefde (Meensesteenweg). De zusters zijn je gidsen. Zij tonen je de binnenkant van het klooster en vertellen over hun dagelijks leven als religieuze gemeenschap.

9 u—11.30 u:  welkom bij de Grauwzusters Franciscanessen (Nonnenstraat 3): eucharistieviering om 9 u met het Oosterhuiskoor, rondgang en bezoek, receptie, ontmoeting.

14.30 u—17 u: welkom bij de Zusters van Liefde (Meensesteenweg 81): presentatie en getuigenis, verkenning van het klooster, ontmoeting bij de koffie.

16 u—18 u: welkom bij de Zusters van de H. Vincentius (Albrecht Rodenbachstraat 14): ontmoeting en rondgang, kennismaking met gemeenschappen in België en in Congo, gebedsdienst om 17.30 u.

In het weekend van 3-4 oktober 2015 nodigen religieuze gemeenschappen verspreid over Vlaanderen, u uit voor een open kloosterdag met een rondleiding of tentoonstelling, gebedsdienst of bezinningsmoment, animatie of activiteiten allerhande.
Wij willen u een inkijk geven in het religieus leven  in deze tijd, in eenvoud en verbondenheid en  gekleurd vanuit het eigen charisma van de gemeenschap. Hoe ziet dat eruit? Hoe leven religieuzen?

 

Locatie: 
Kloosters binnenstad Roeselare, , RoeselareE-mailadres: 


Telefoon: 
051233220

Evenement zoeken