Oddisee & Good Company (us)

Oddisee & Good Company (us)

donderdag 24/09/2015

Oddisee (Amir Mohamed el Khalifa voor de familie) timmert al sinds 2008 grondig aan de weg als producer en MC met een stevige output aan fantastische platen en mixtapes. Beïnvloed door east coast hiphop en de Native Tongues-beweging staat Oddisee bekend om zijn fantastische flow, intelligente lyrics en onberispelijke producties die lonken naar de golden age hiphop beats.

‘Paralyzed’, een opgemerkte rhyme over een sample van Bon Iver’s ‘re: Stacks’ bracht Oddisee onder de aandacht van het bredere publiek. Daarnaast werkte hij samen met grote heren als  Jazzy Jeff, Little Brother, Talib Kweli, J-Live en Jean Grae.
In zijn raps tackelt hij thema’s als zijn thuisstad, verveling en maatschappelijke ongelijkheid. Over zijn helden Rakim en A Tribe Called Quest had Oddisee het tegen een interviewer van NPR over “These rappers don’t talk about drugs or murder, and I can relate more to their lyrics.”

In april kwam zijn nieuwe album ‘The Good Fight’ uit. Pitchfork gaf de plaat meteen een mooie recensie mee en zowel Select als Lefto plukten er de afgelopen weken gretig tracks uit. Daarenboven heeft de charismatische rapper een onberispelijke live reputatie en brengt hij een strakke backing band mee. Niet te missen!

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken