Nationale Eventing L’Equino Waregem – Nokere

Nationale Eventing L’Equino Waregem – Nokere

zaterdag 02/08/2014 tot zondag 03/08/2014

L’Equino organiseert voor de 18de keer een topevenement tijdens eerste weekend van augustus.

Wat is eventing?
Een eventing bestaat uit 3 onderdelen: dressuur, jumping en cross-country met natuurlijke hindernissen.
Als eerste discipline van de eventing is er het dressuur-onderdeel. Hier rijden ruiter en paard verschillende figuren in een afgezette ring van 20×40 of 20×80 voor de hogere reeksen. De combinatie rijdt verschillende figuren die worden beoordeeld door een officiële jury. Zaterdag 2 augustus vanaf 9u00 op het middenplein van het Hippodroom Waregem.
Als tweede onderdeel is er de jumping; een discipline die bij de meeste mensen alom is gekend. Ruiter en paard moeten hierbij een springparcours afleggen dat uit verschillende losse hindernissen bestaat. Het is de bedoeling om dit parcours foutloos af te leggen binnen een bepaalde tijd. Zaterdag 2 augustus vanaf 10u30 op All-Weather-Piste in het Bloso-Topsportcentrum Waregem.
Als derde en laatste onderdeel is er de cross-country die wordt gereden in de natuur. Bij ons vindt dit onderdeel plaats in het Kasteeldomein van Baron Casier te Nokere. De combinatie van ruiter en paard moet er ook binnen een bepaalde tijd een springparcours afleggen dat bestaat uit natuurhindernissen.
Boomstammen, hagen, hekkens, watersprongen, … Kortom: een heuse uitdaging! Wij houden er aan – uniek in België – om onze hindernissen zelf te ontwerpen en te bouwen. Zondag 3 augustus vanaf 09u00 in het Kasteelpark Baron Casier te Nokere.
De prestatie van de drie verschillende disciplines worden op het einde van het weekend samengeteld en wie doorheen de wedstrijd het minste aantal strafpunten verzamelde wordt de winnaar van zijn reeks.

Topwedstrijd in België
Opnieuw doet de Nationale Federatie een beroep op het immer jeugdig enthousiasme van het team L’Equino door hen tijdens de Nationale Eventing ook het Belgisch Kampioenschap 6-jarige Paarden en het Belgisch Kampioenschap 7-jarige Paarden te laten organiseren.

13.000 toeschouwers
Doordat wij kunnen rekenen op de steun van vele sponsors en sympathisanten blijven wij onze wedstrijd GRATIS aanbieden. Zowel te Waregem (Dressuur en Jumping) als te Nokere (Cross-Country) laten wij jong en oud kennismaken met de Eventingsport door de drempel zo laag mogelijk te houden. Zo is het mogelijk om vooraf, of achteraf een gesprek te voeren met ruiters en amazones, zo ook kan men zeer dicht bij het paard komen, kan men meeleven met de ruiters om zo de sfeer van het gebeur nog meer op te nemen…

Ook dit jaar doet L’Equino zijn best om de allerkleinsten te verwennen door een heus kinderdorp te bouwen. We voorzien springkastelen, mogelijkheid om je te laten grimeren, knutselen, … dus meer dan de moeite om zeker een kijkje te komen nemen!

Opnieuw kregen we de medewerking van jeugdschrijver Marc de Bel. Marc de Bel is auteur van meer dan 100 jeugdboeken!
Er zal de mogelijkheid worden geboden op zondag 3 augustus om je boek aan te kopen en/of je boek te laten signeren!
Ook houden we onze gratis wedstrijd voor de leeftijdscategorieën eerste graad, tweede graad en derde graad! Wat dien je te doen? De kinderen maken een tekening/schilderij/verhaal met als centraal thema het paard en geven deze af op zondag 3 augustus. Uit de deelnemers zal een jury
onder leiding van juryvoorzitter Marc de Bel per leeftijdscategorie 5 winnaars bekendmaken die dan vele naturaprijzen ontvangen, uiteraard kan ook ter plaatse nog een kunstwerk worden
geknutseld.

Overzicht en dagindeling
Vrijdag 1 augustus 2014: L’Equino’s Mid-Summer-Party
Plaats: Kasteel Baron Casier Nokere
Aanvang: 21u30
Inkom: GRATIS

Zaterdag 2 augustus 2014: Dressuur
Plaats: Middenplein Hippodroom Waregem
Aanvang: 09u00
Inkom: GRATIS

Jumping
Plaats: All-Weather-Piste Bloso-sportcentrum Waregem
Aanvang: 10u30
Inkom: GRATIS

Zondag 3 augustus 2014: Cross-Country met natuurlijke hindernissen
Plaats: Kasteeldomein Baron Casier Nokere (volg L’EQUINO) Aanvang: 09u00
Inkom: GRATIS (parking op het domein € 5,00)
doorlopend BBQ van 12u00 tem 15u00

Meer informatie via www.lequino.be of voorzitter Kristof Callens (0499 24 17 16)

Locatie: 
Hippodroom Waregem - Kasteelpark Baron Casier Nokere, Kasteeldreef, Nokere, WaregemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0499241716

Evenement zoeken