Moviemotion #3 – A Swedish Love Story van Roy Andersson (1970)

Moviemotion #3 – A Swedish Love Story van Roy Andersson (1970)

zaterdag 04/07/2015

Elke eerste zaterdag van de maand organiseert Godot vzw een filmavond op een unieke locatie in Roeselare onder de noemer Moviemotion. Deze keer is de raadzaal van het Roeselaarse stadhuis aan de beurt. We draaien de bloedmooie film A Swedish Love Story van Roy Andersson.
——————————————————————————-
Na twee succesvolle edities van Moviemotion pakken we voor deze derde editie uit met een Scandinavische film: het speelfilmdebuut van de Zweedse regisseur Roy Andersson.

A Swedish Love Story (originele titel: En kärlekshistoria) vertelt het verhaal van twee tieners die stapelverliefd op elkaar worden. Dit aandoenlijk drama schetst de manier waarop Pär en Annika zich niets aantrekken van de fantasieloze wereld van hun ouders. Het is een grappig en gevoelig portret van twee smoorverliefde jongeren waarbij hun liefde niet serieus wordt genomen door de buitenwereld. Ze negeren klassengrenzen, maar geven vooral om de liefde voor elkaar. Inspiratie haalt Roy Andersson uit de Tsjechische nouvelle vague van de jaren 60.

A Swedish Love Story werd genomineerd voor de Gouden Beer en loodste wel de UNICRIT en de Speciale Prijs van de Perskritiek op het Filmfestival van Berlijn binnen. In eigen land won hij de Guldbagge voor Beste Zweedse Film.

Qua locatie hebben we ook een pareltje kunnen bemachtigen. De raadzaal van het stadhuis van de Stad Roeselare is het prachtige decor voor deze schitterende film.
Deuren: 20u
Start film: 20u30
Duur: 115 min.
Inkom: € 8
Kleine versnapering inbegrepen

Locatie: 
Raadzaal stadhuis Roeselare, , RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken