Mijn leven op stelten – Krista Bracke

Mijn leven op stelten – Krista Bracke

donderdag 15/10/2015

Eén vingerknip en een teletijdmachine dropt je in een compleet nieuw bestaan, zonder weg terug. Het overkwam Radio 1-producer en presentator Krista Bracke. Op zondag interviewt ze nog zanger Luc De Vos, nauwelijks vijf dagen later is ze op sterven na dood, omdat een leger streptokokken haar lichaam probeert over te nemen.

Krista Bracke ging in 2009 door een hel, maar een groep sterke en straffe mensen wou haar nog niet laten gaan. Met succes, al draagt ze de sporen van het zware gevecht dat ze heeft geleverd: voortaan gaat ze door het leven met twee onderbeenprothesen, een halve rechterhand, een chronische longaandoening en een immuundefect. Of om het met de woorden van Krista zelf te zeggen: “Ik heb zo veel geluk gehad.”

ARhus en CM Roeselare-Tielt nodigden Krista Bracke uit om te komen spreken over de strijd die ze heeft geleverd om met de beperkingen van haar nieuwe leven om te gaan. Om opnieuw een evenwicht te vinden in haar bestaan als mama van twee zonen. Om haar grenzen telkens weer een beetje te verleggen, want vijf jaar later kan ze weer stappen, zwemmen, fietsen, autorijden en ja zelfs, tango dansen.

In haar boek pleit ze bovendien ook voor een spontane omgang en ‘naturel doen’ tegenover mensen met een beperking en voor een ‘gezond’ positivisme bij ziekte… Omdat op 10 oktober de Werelddag Geestelijke gezondheid plaats vindt, ondersteunen wij haar pleidooi voor een gezond positivisme met een infostand rond geestelijke gezondheid.

Wanneer: donderdag 15 oktober 2015 om 19u30
Waar: ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Toegang: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, aan de balies of tel. 051 69 18 00

Organisatie: ARhus i.s.m. CM, Ziekenzorg CM en het Thuiszorgcentrum

Locatie: 
ARhus, De Munt 8, RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 69 18 00

Evenement zoeken