Mijn elektronisch patiëntendossier

Mijn elektronisch patiëntendossier

donderdag 24/10/2019

Strong Together Na Borstoperatie organiseert voor (ex)borstkankerlotgenoten en hun partner een infoavond omtrent het elektronisch patiëntendossier.

Om een kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen, hebben zorgverleners vaak nood aan je gezondheidsgegevens. Waarom mijn persoonlijke medische gegevens doorgeven? Wat is het voordeel hiervan? Aan wie en hoe geef ik dit veilig door?

Ook als patiënt kan je gezondheidsgegevens die zorgverleners over jou delen bekijken. Dit kan je helpen om specifieke informatie op te zoeken of na te lezen, te kijken of je medicatiegegevens correct zijn, je voor te bereiden op een consultatie, na te kijken of je gegevens correct zijn,… Kortom, als patiënt kan je meer en meer een actieve rol opnemen dankzij gegevensdeling.

De elektronische toegang tot gezondheidsgegevens roept evenwel enkele praktische en juridische vragen op: Wat wordt er juist gedeeld? Wie heeft er inzage in het elektronisch patiëntendossier? Ziet iedere hulpverlener alles of is er voor bepaalde zorgverleners een beperkte inzage?

Susanne Op de Beeck (Beleidsmedewerker van het Vlaams Patiëntenplatform) maakt ons wegwijs in deze materie en toont ons hoe we zelf aan de slag kunnen.

Meer info en inschrijven kan via www.strongtogethernabo.be .

Locatie: 
CM, Mandellaan 79, RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken