Matthew E. White

Matthew E. White

zondag 01/11/2015

Moderne soul & r’n’b, klassieke Americana en een grote liefde voor arrangementen en songwriting: het zijn allemaal zaken waar je niet om heen kan als je Matthew E. White wil omschrijven. Ze zijn zowel van toepassing op zijn eigen werk als op de releases op zijn label Spacebomb Records (Nathalie Prass, Grandma Sparrows, Howard Ivans, …). 

Hoewel in de eerste plaats gefocust op zijn label en studio, schoot Matthew E. White – tot zijn eigen verwondering – meteen raak met zijn debuutplaat ‘Big Inner’ uit 2012. Het 
album werd door Uncut omschreven als “one of the great albums of modern Americana”, en bezorgde White een plaatsje in de eindejaarslijstjes van Pitchfork, Consequence Of Sound en The Guardian.

Wat volgde was een monstertour, met stops op Primavera, Glastonbury en in het Sydney Opera House. Het bleek een fysieke en psychologische aanslag en ziek van het touren trok White zich terug in zijn ouderlijke huis in Virginia Beach. Na een kerstavond alleen in het huis, besloot hij na de vakantie te beginnen aan zijn tweede plaat.

White trok terug naar zijn vertrouwde Spacebomb studio en uit co-writing sessies met oude collaborateur Andy Jenkins en uitgebreide discussies met zijn de Spacebomb huisband groeide ‘Fresh Blood’. Gedetailleerd, rijk gearrangeerd en blakend van zelfvertrouwen. 

In maart mocht Matthew E. White zijn tweede plaat al voorstellen in de AB, waar hij met superlatieven werd overladen door o.a. Knack Focus. Het concert in Cactus wordt er dan ook een om reikhalzend naar uit te kijken voor wie houd van White Man Soul, uitgekiende arrangementen en een classy Americana sound.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken