Made in Bruges

Made in Bruges

zaterdag 06/05/2017
Met dit project probeert Cantores Avvio terug te keren naar zijn roots. Cantores Avvio kiest ervoor om Brugse componisten naar voor te brengen waar het koor een connectie mee voelt. We laten de muziek spreken en kiezen repertoire dat in de lijn ligt van wat ons als Brugs amateurkoor ligt. Daarnaast zoeken we ook naar de connectie die deze componisten hebben met Brugge. Het eerste concert van …
Met dit project probeert Cantores Avvio terug te keren naar zijn roots. Cantores Avvio kiest ervoor om Brugse componisten naar voor te brengen waar het koor een connectie mee voelt. We laten de muziek spreken en kiezen repertoire dat in de lijn ligt van wat ons als Brugs amateurkoor ligt. Daarnaast zoeken we ook naar de connectie die deze componisten hebben met Brugge. Het eerste concert van Cantores Avvio (75 jaar geleden) stond onder leiding van Baron Joseph Ryelandt. De invloed van Ryelandt op het koor is al langer bekend, daarenboven heeft hij muziek geschreven op teksten van de bekendste Brugse dichter Guido Gezelle. Weinig mensen weten dat hij ook muziek heeft gecomponeerd voor de tweehonderdste verjaardag van het Sint-Lodewijkscollege. Deze muziek zou het koor graag van onder het stof halen. Naast Ryelandt zet Cantores Avvio nog twee componisten – Chris Dubois en Hans Vervenne – in de kijker. Ook hier vinden we de invloed van Gezelle terug. Ten slotte brengt Cantores Avvio ook koormuziek van zijn huiscomponist. Hans Helsen (een ingeweken Bruggeling) behaalde met zijn Missa Brevis de European Award for Coral Composers. Cantores Avvio is fier te kunnen zeggen dat die compositie in haar opdracht geschreven is.
Cantores Avvio wil met dit project in de eerste plaats verbinden. We verbinden vooral Brugge. We verbinden het koorleven in Brugge met toonaangevende componisten en met Brugse poëzie.
Locatie: 
Kerk Heilige Kruisverheffing, Moerkerkse Steenweg, Sint-KruisE-mailadres: 


Telefoon: 
050 38 43 18

Evenement zoeken