“KORTOM” door Teater Studio James Ensor

“KORTOM” door Teater Studio James Ensor

vrijdag 27/04/2018 tot zondag 06/05/2018
“KORTOM”
door Teater Studio James Ensor
In De Grote Post – Oostende
27, 28, 29 April en 4, 5 en 6 Mei 2018
Regie Duc Duquennoy
Spel Diane Debruyne, Ann Orlans, Geert Puype, Christine Pire, Ronny Roose, Patrick Desmit, Marjan Tratsaert, Edwin Wets en Jasper Feyen.

In ‘Kortom’ draaft een hele resem personages op uit het niets. De schijnbaar banale anekdotes waarmee ze elkaar onderhouden, blijken na verloop van tijd echter schakels van een groter verhaal te zijn.

‘Kortom / Enfin bref’ van Rudi Bekaert is een ‘dagelijks drama’ in 30 scènes. Bekaert heeft in het stuk een scherp oor voor de rijke bourgeoisie en de perversie van geld en macht, en portretteert hun preoccupaties, racistische vooroordelen en eindeloze ‘gebabbel’. Communicatie tussen de personages loopt heel vaak via gsm, maar vooral naast elkaar. Dat leidt tot grappige, soms absurde situaties.

“Ik had zin om een stuk te schrijven over mensen die het doodnormaal vinden om €3500 huur voor een villa in Knokke-Zoute te betalen en om vijftigduizend euro per maand uit te geven. Ik word door niets nog geschokt, tegenwoordig is alles mogelijk. Ik voel me verantwoordelijk voor de drama’s waarvan ik getuige ben, en probeer dat in mijn teksten te verwerken. Nee, ik schrijf geen moraliserende stukken, ik luister, ik noteer. Ik ben een geamuseerd observator.”

Met ‘Kortom / Enfin bref’ heeft Rudi Bekaert, net zoals in ‘Ja ja maar nee nee’, weer fijne en rake comedy geschreven.

Regie Duc Duquennoy
Spel Diane Debruyne, Ann Orlans, Geert Puype, Jasper Feyen, Christine Pire, Ronny Roose, Patrick Desmit, Marjan Tratsaert en Edwin Wets 

Locatie: 
CC De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18 A, OostendeWebsite: 

Evenement zoeken