Kajaktocht op de Handzamevaart

Kajaktocht op de Handzamevaart

zondag 04/08/2019

Vorig jaar werden drie aanlegsteigers op de Handzamevaart in gebruik genomen. Voortaan kan iedereen die graag het water opzoekt, ook kiezen voor een rustig traject richting Drie Mussen, Eindsdijk of Barisdam en dit van juli tot eind september. We hopen op een mooie zomer vol waterplezier (met regen in de nacht en zon overdag).

 

Vrij varen of varen onder begeleiding

Er zijn 3 mogelijkheden om deze zomer een kajaktocht te maken in Diksmuide, op de IJzer en de Handzamevaart. Wie over een eigen kajak of roeibootje beschikt, kan dit in de zomer vrij doen ( * ).

Heb je deze luxe niet, dan kan je een kajak huren, bijvoorbeeld bij het Buitenbeentje.

Of vaar je voor het eerst? Neem dan deel aan één van de begeleide vaartochten die we aanbieden op zondagen 4, 11 en 18 augustus 2019.  Op deze drie dagen fietsen of pendelen we om 14u (afspraak Toerisme Diksmuide) samen naar het gehucht Barisdam, tussen Zarren en Werken.  Daar stelt The Outsider Coast kajaks en een begeleider ter beschikking. Met maximaal 50 deelnemers varen we ca 10 km tot in het centrum in Diksmuide. De deelname prijs bedraagt 15 euro per deelnemer, waarvoor je onderweg ook nog een streeklekkernij aangeboden krijgt.

Ingeschreven krijgen voorrang: toerisme@diksmuide.be .

 

( * ) Reglement en omgeving respecteren

De Handzamevallei en de Handzamevaart zijn prachtig en dat willen we zo houden. Daarom zijn er spelregels.

– niet-gemotoriseerde vaartuigen gebruiken

– enkel varen tussen zonsopgang en zonsondergang.

– respectvol om te gaan met de fauna en flora

– alle afval meenemen naar huis.

 

Geen zin om zelf te peddelen?

Iedere zomerse dag biedt de Yserstar vaartochten aan.  Je reserveert gewoon je plaatsje op de website van de rederij Seastar.  Sinds 2017 kun je ook gemakkelijk de fietst meenemen en zo je fietstocht door de polders en langs de IJzer een extra waterdimensie geven. De vaarkalender vinden we www.seastar.be .

Die waterdimensie vinden we ook op de Blankaart.  De traditionele fluistervaarten met gids vinden van 15 juni tot 15 september plaats op woensdag (14.30 uur) en vrijdag (18 uur). Deze boottocht is een unieke, bijna poëtische ervaring. De boot is zo stil dat je de dieren op de oevers gemakkelijk kan observeren. Inschrijven aangeraden via www.natuurpunt.be/deblankaart .

 

 

I

Diksmuide

Grote Markt 6

051/79.30.50

toerisme@diksmuide.be

Locatie: 
Diksmuide, Grote Markt 6, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051793050

Evenement zoeken