Julia Holter (us)

Julia Holter (us)

woensdag 18/11/2015

Julia Holter maakt muziek van een statige schoonheid. Haar typerende geluid is opgetrokken uit piano en sinds ze voor haar derde album ‘Loud  City Song’ (Domino)  voor het eerst echt de studio introk, liet ze ook strijkers, blazers en electronica tot haar universum toe. Holter is een heilig aanhangster van het lo-fi principe, haar wondere ambient vol fragiel gefluister, echo en reverb, klinkt atmosferisch en mysterieus.

Holter, voluit heet ze Julia Shammas Holter, experimenteert met de meest uiteenlopende stijlen en slaagt er toch in een typerende en coherente sound neer te zetten die zweemt naar Joni Michtell, Laurie Anderson en Joanna Newsom en Stereolab.

Zowel ‘Ekstasis’ (2012) en ‘Loud City Song’ (2013) kregen het felbegeerde ‘Best New Music’ label van Pitchfork opgekleefd. En ook nieuwe single ‘Feel You’, uit het te nog te verschijnen ‘Have You in My Wilderness’, werd ‘Best New Track’. Ook bij andere kwaliteitslabels als Stereogum, NME, The Fader, Humo en Knack Focus ligt Julia Holter in de bovenste lade. Dat ze haar reputatie ook live kan waarmaken, bewees ze eerder al op Gent Jazz en op DOK, waar ze telkens de kippenvelmomenten aan elkaar plakte.
Ook al gaf Duyster er de brui aan, wij blijven het kwaliteitslabel koppig verder bezigen voor moois als dit.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken