José Gonzalez ft. The Gothenburg String Theory (se)

José Gonzalez ft. The Gothenburg String Theory (se)

maandag 24/09/2018

De Zweedse bard JosĂ© Gonzalez is een graag geziene gast op Cactusfestival en leverde zowel solo als met zijn band Junip hoogtepunten op in het Minnewaterpark. De man bezit dan ook een vocaal timbre waarmee het uiterst aangenaam wegdromen is en kan meer dan aardig uit de voeten met de Spaanse gitaar. Die combinatie versmolt hij in drie prachtige platen, waarvan debuutalbum Veneer (met hits als ‘Heartbeats’ en ‘Crosses’) ondertussen uitgegroeid is tot een moderne klassieker.

In 2011 ging JosĂ© Gonzalez voor de eerste maal op tour met het Göteborgse experimentele strijkorkest The Gothenburg String Theory, een twintgkoppig orkest onder leiding van componist PC Nackt – een vertrouweling van Sascha Ring (Apparat/Moderat). Ze waren al te horen op filmsoundtracks van Wim Wenders en werkten samen met pop- en elektronicabands als Midaircondo, El Perro Del Mar en Wildbirds & Peacedrums. De muziek van JosĂ© Gonzalez in een ander, nog intenser jasje, bleek een schot in de roos, met uitverkochte zalen en fantastische reviews als gevolg.

In september tourt deze combo opnieuw en houdt ze onder andere halt in het majestueuze Brugse Concertgebouw. Een unieke kans om het werk van José Gonzalez te (her)ontdekken!

Locatie: 
Concertgebouw, Het Zand 34, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050332014

Evenement zoeken

Evenement zoeken