Joe Henry

Joe Henry

dinsdag 21/04/2020
JOE HENRY

Drievoudig Grammy-winnaar Joe Henry groeide in de voorbije dertig jaar uit tot één van de meest iconische sleutelfiguren binnen het singer-songwriter genre, met een indrukwekkende backcatalogus. Henry is dan ook een hypergeletterde en bevlogen verteller die in zijn teksten soms donker en verwoestend, maar tegelijk ook altijd hoopvol klinkt. Een ‘musicians musician’ in de ware zin van het woord, die in het verleden ook opviel als songsmid en/of producer voor o.a. Bonnie Raitt, Elvis Costello, Emmylou Harris, Allen Toussaint, Lizz Wright, Me’Shell Ndegeocello, Rhiannon Giddens – om er maar enkele te noemen. Daarnaast was Henry in het verleden ook actief als filmcomponist en als auteur (zie ‘Furious Cool: Richard Pryor and the World That Made Him’).

Op vandaag houdt Joe Henry het op muziek maken. Eind vorig jaar verscheen z’n recentste – ondertussen al zestiende – album ‘The Gospel According To Water’. Een intens album vol schoonheid en troost en duidelijk gekleurd door een aantal persoonlijke tegenslagen die hij de afgelopen jaren te verwerken kreeg.

‘These are simple, wise and sonically gorgeous songs.’ — Rosanne Cash

 

‘Here is the voice of a friend and brother who had been away too long. There is enough anger, enough misery in the world. Too many tears, fires and trampled flowers, so make room in your life for some beauty like this.’ — Elvis Costello

‘… in every track, there is gentleness and strength. His music is poetry.’ — Gloria Steinem

Locatie: 
Stadsschouwburg Brugge, Vlamingstraat 29, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050332014

Evenement zoeken