Jacco Gardner (nl) + Michael Rault (can)

Jacco Gardner (nl) + Michael Rault (can)

zaterdag 21/11/2015

Het wonderkind van de nieuwe psychedelica komt uit Hoorn, Noord-Holland, en heet Jacco Gardner. Als multi-instrumentalist, producer en bovenal dagdromer is Jacco een meester in het maken van als happy LSD-trips verpakte poppareltjes die gretig lenen uit al het goeds van de Britse psychedelische pop uit de sixties. De sound van groten als Van Dyke Parks, Brian Wilson en Syd Barrett wordt zo helemaal opgeblonken en de 21ste eeuw binnengeloodst.

Als een echte gearfreak zweert Jacco Gardner bij de analoge synths en oude instrumenten waarmee hij in zijn Shadow Shoppe Studio aan de slag gaat. Op nieuwe plaat ‘Hypnophobia’ hoor je dan ook een oude wurlitzer, de befaamde mellotron, harpsichords en een optigan. De plaat, zijn tweede na het op Trouble in Mind (zie ook: Morgan Delt, Mikal Cronin en The Limiñanas) uitgebrachte ‘Cabinet Of Curiosities’, bevestigt zijn plaats tussen de vaandeldragers van de neo-psychedelica als Tame Impala, Foxygen en The Black Angels. Waar het eerste de aandacht van grote spelers als Pitchfork, Mojo en Consequence Of Sound wist te versieren, diept Gardners tweede album zijn sterktepunten verder uit.

‘Hypnophobia’ (angst voor slaap) kreeg opnieuw veel kudos van de internationale muziekpers, die zijn virtuoze productie en herwerking van de sound van de 60’s roemde: “when you sound as natural and masterful in that indebtedness as Gardner does here, it’s hard to deride the homage’, aldus Consequence Of Sound. Single ‘Find Yourself’ is dan ook al een tijdje niet meer van de radio weg te slaan.

Dat Gardner ook live zijn mannetje kan staan bewees zijn veelbesproken passage op het texaanse Showcasefestival SXSW 2015, waar zijn set op de Burger Records Showcase door SPIN als één van de hoogtepunten van die editie werd aangestipt. Performing his sweet-natured brand of ’60’s-sounding baroque-pop,… Jacob Gardner did a pleasant midday set at Burger Records’ splendid showcase … The ground might have been sticky with shoe-ruining mud, but we didn’t want to be anywhere else.”

 

Een no-brainer dus voor fans van het betere geestverruimende muzikale materiaal.

Locatie: 
Biekorf, Sint-Jakobsstraat 6, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken