Hoppa Hoppa met de Bende van Twee Pepermans en Brouwerij Het Nest

Hoppa Hoppa met de Bende van Twee Pepermans en Brouwerij Het Nest

vrijdag 16/10/2015

Hoppa Hoppa = een culinair – culturele bieravond met bieren van ambachtelijke brouwerijen, een volwaardige maaltijd met Hoppas (Vlaamse tapas) en een schitterend concert.

De bende van Twee Pepermans is het resultaat van de repertoirestage die eerder dit jaar georganiseerd werd bij ex-Radio1 producer Dree Peremans. Tijdens de stage smeten zeven jonge zangers zich 100 % op het traditionele repertoire uit onze streken. Het resultaat na amper vijf dagen was zo verbluffend dat meteen besloten werd om een tournee op poten te zetten met dit zevental. Zij brengen eigen bewerkingen van traditioneel materiaal, nu eens solo, dan weer zevenstemmig, steeds met volle overgave en van zeer hoge kwaliteit.

Hobbybrouwerij Het Nest ontstond uit een groep vrienden uit de omgeving van Turnhout die in 2000 de bierproefclub Orde van de Zatte Mus oprichtten. Enkelen volgden een cursus bier brouwen en een kleine brouwinstallatie werd aangekocht. Eind 2006 werd een eerste proefbrouwsel gemaakt. Sindsdien wordt regelmatig geëxperimenteerd met brouwsels. In 2007 werd een eerste blijver geproduceerd, dat later de naam Schuppenboer zou krijgen. Omdat het zo succesvol was, werd besloten het elders grootschaliger te laten brouwen. Dit is het systeem dat Het Nest sindsdien blijft hanteren: er wordt geëxperimenteerd tot een recept op punt staat. Dan wordt een brouwopdracht gegeven aan een grotere brouwerij.

Omdat de thuisbasis van Het Nest Turnhout is, de stad van de speelkaarten, werd gekozen om naam van de bieren daar direct aan te verbinden. In het gamma staan: Schuppenboer, Koekedam, Hertenheer, Schuppenaas en Kleveretien.

 

Reservatie verplicht: €25 (volwaardige maaltijd incl)/ Enkel concert: €5 ADD

Locatie: 
Muziekcentrum Dranouter, Dikkebusstraat 234, DranouterWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
+32 57 44 69 33

Evenement zoeken