het Tweede Vaderland

het Tweede Vaderland

zaterdag 28/11/2015 tot zondag 27/12/2015

Schilderijen, tekeningen en gedichten van Leen De Beuckelaere. Elk weekend van 14-18u.

In Het Tweede Vaderland vinden we nieuwe landschappen om in te wonen, omdat de oude niet meer bewoonbaar zijn, of misschien zijn ze dat nooit geweest. Net als de huidige vluchtelingen zijn wij allen op een gegeven moment op zoek naar een nieuw vaderland. Naar een tweede thuis. Het landschap voorbij de horizon. Een nieuw continent, een andere cultuur. Een relatie of vriendschap die de aarde omwoelt en ons leven een ongekende richting inblaast. Het kind op de drempel. De nacht van geliefden. Het kunstwerk dat creëert wat eerst ontbrak.

Het Tweede Vaderland, dat is ook de weg ernaartoe. Altijd opnieuw. Het strompelen, het zoeken en het maar niet vinden, de berg over, de rivier door, de straat op. Protesteren, vechten – vergeefs vooral – en niet opgeven. Want het is wat ons drijft. Het is het juichen, het branden, het is het eeuwige verlangen als bron van inspiratie, bron van leven.

Op drie zaterdagavonden om 20u zullen evenementen plaatsvinden in de tentoonstellingsruimte: op 5 december vertelt acteur Kristof Persyn over wat het tweede vaderland voor hem betekent, op 12 december brengen Amalia en Andreas (de Archaïden) hun eigenzinnige songs en op 19 december zingt Joanna Britton Jiddische liederen, begeleid op piano door Claire Brunaud.

Locatie: 
, Peter Benoitstraat 12, OostendeWebsite: 

Evenement zoeken