Hendrik Vos naar Aalbeke

Hendrik Vos naar Aalbeke

vrijdag 15/12/2017

Hendrik Vos is een gezaghebbende stem als het over Europa gaat. Politicoloog, publicist, gewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent, directeur van het Centrum voor EU-studies, graag geziene gast op radio en TV: hij is het allemaal. Fervent fietser is hij ook, zelfs wielrenner: voor de Muur van Geraardsbergen en de Mont Ventoux draait hij zijn hand niet om. Maar dát doet hier wellicht weinig ter zake.

Dat hij als geen ander ingewikkelde materie op een bevattelijke en onderhoudende manier aan de man kan brengen des te meer. Niet voor niets kreeg hij in 2008 samen met Rob Herbaut de Wablieft-prijs voor klare taal voor hun boek Hoe Europa ons leven beïnvloedt.

Europa: ingewikkeld en ondoorgrondelijk? En ver van ons bed? Vergeet het maar. Op 20 jaar tijd is Europa ons leven wel héél grondig gaan beïnvloeden. Niet de Vlaamse of de Belgische overheid, wél Europa bepaalt het milieu- en het vluchtelingenbeleid, maar evenzeer hoe de spoorwegen en de post georganiseerd worden. Of hoe een varkensstal ingericht moet worden en hoe een kindersurprise-ei eruit moet zien.

Je wil eindelijk klaar zien in de zegeningen én uitdagingen van de Unie? Vernemen waarom dat ‘sociale Europa’ zo moeilijk van de grond komt? Je bent er nog altijd niet uit of die Britten en die Catalanen nu slimmeriken dan wel sufferds zijn? En je wil het graag horen uit de mond van een specialist én begenadigd verteller? Misschien wil je zelf graag een vraag stellen? Grijp je kans:

O.C. Aalbeke op vrijdag 15 december om 20 u.

Locatie: 
OC Aalbeke, Aaalbekeplaats, AalbekeE-mailadres: 


Telefoon: 
0495250031

Evenement zoeken