Gratis concerten: Dries + Ameel Brecht

Gratis concerten: Dries + Ameel Brecht

maandag 16/07/2018

Gratis concerten i.h.k.v. Stad Onderstroom!

AMEEL BRECHT (be) – 20.30 u.

Als begenadigd gitarist richt Ameel Brecht zich met zijn soloproject tot de essentie. Het betoverende timbre van zijn akoestische resonatorgitaar en –mandoline voert je mee naar een verstilde, melancholische wereld waarin je de grip op tijd en ruimte verliest.

Ameel Brecht is medeoprichter van het akoestische deep-listening collectief Razen (in 2016 in 4AD), een impro-ensemble dat bekendstaat omwille van hun ongebruikelijke keuze voor middeleeuwse muziekinstrumenten. 

Doorheen pure polyfone muziek zonder franjes, laat Ameel zijn klassieke techniek en open stemmingen op ongeziene manier versmelten met zijn liefde voor vroege ragtime à la Roy Smeck, slidegitaar grootmeesters en de barokmuziek van o.m. de Ierse componist O’Carolan en de Duits-Italiaanse muzikant en componist Kapsberger.

DRIES (be)

Gewapend met gitaar, mondharmonica en een dijk van een stem, pleegt Dries een aanslag op je emoties. Wees gewaarschuwd: het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan de heerlijk warme stem van Dries Bongaerts, maar eens fan: altijd fan.

De charismatische frontman van de Antwerpse band New Rising Sun gaat nu ook solo! En dat is goed nieuws, want Dries Bongaerts, simpelweg Dries, scoort. Samen met bassist Simon Beeckaert neemt hij je tijdens een akoestische set mee op sleeptouw in zijn intieme wereld van pure, eerlijke indiefolk.

Dries bezingt met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven. We horen doorheen de authentieke, emotionele songs flarden van Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder.

Locatie: 
Oude Broederschool, Oostendestraat 9, 8600 Diksmuide, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051/504894

Evenement zoeken