Gratis concert Praga Khan

Gratis concert Praga Khan

zaterdag 05/04/2014

Op zaterdag 5 april treedt de Belgische groep Praga Khan op in Brugge. Ze geven een concert op de vooravond van de Ronde van Vlaanderen en maken daarbij dankbaar gebruik van het grote podium waarop daags nadien het startschot van de Ronde wordt gegeven.

Op zaterdag 5 april treedt de Belgische groep Praga Khan op in Brugge. Ze geven een concert op de vooravond van de Ronde van Vlaanderen en maken daarbij dankbaar gebruik van het grote podium waarop daags nadien het startschot van de Ronde wordt gegeven. De voorbije 7 jaar haalde Brugge Plus reeds volgende namen naar Brugge voor een concert op de vooravond van de Ronde: Bart Peeters, The Eagles Tribute Band, Soulsister, The Bootleg Beatles, Garland Jeffreys, Das Pop en Absynthe Minded.

Het palmares van Praga Khan is indrukwekkend. De groep haalde drie keer op rij een gouden album in de USA, in 2013 stond de band op nummer één in de US electronic album charts, ze stond met 2 verschillende singles gelijktijdig in de UK top 40 en speelde meer dan 150 uitverkochte optredens in de US.

Maurice Engelen, het gezicht van de band, componeerde muziek voor Amerikaanse blockbusters, waaronder Basic Instinct, Sliver, Austin Powers, … De groep werd ook opgenomen in de Rock ’n Roll hall of Fame. Ook op festivals liet de band meer dan eens van zich horen. Praga Khan speelde op Glastonbury als hoofdact in de Dance Marquee en mocht als eerste Belgische band ooit afsluiten op het hoofdpodium van Werchter. Maurice Engelen creëerde remixes voor Jean-Michel Jarre, Alice in Chains en White Zombie.

Hun grote hits zijn Lonely en Breakfast in Vegas. Singles als Power Of The Flower and Love eind jaren negentig bevestigden Praga Khan’s sterkte om zich telkens weer opnieuw uit te vinden.

Bij de start van het nieuwe millennium duikt de groep het theater in. In 2003 schrijft Praga Khan in opdracht van het Koninklijk ballet van Vlaanderen de muziek voor Not Strictly Rubens, een eigenzinnige balletvoorstelling met kostuums van Walter Van Beirendonck. In het najaar van 2004 pakt Praga Khan uit met de theatertour The Next Dimension, een zeer visuele voorstelling waarin verschillende kunstvormen samenkomen. Met Code Red gaan ze op de ingeslagen weg verder. In 2007 schrijft Maurice Engelen de muziek voor Nic Balthazar’s succesfilm Ben X. De band vierde vorig jaar nog het 25-jarige bestaan met het album SoulSplitter en een jubileum show in de AB in Brussel.

In Brugge zullen ze vooral putten uit hun laatste cd “Soulsplitter” alsook de vroegere klassiekers brengen.

Afsraak voor het gratis concert van Praga Khan op zaterdag 5 april om 20u30 op de Markt.

Locatie: 
, Markt, Brugge



Website: 

Evenement zoeken