Ginfestival Kortemark

Ginfestival Kortemark

vrijdag 04/11/2016

“Kortemark maakt zich klaar voor 1ste Ginfestival”

Op vrijdag, 04 november is Kortemark  klaar voor een eerste ginfestival, een unicum voor de regio West-Vlaanderen. In OC De Kouter komen tussen 18u en 23u maar liefst 16 ginstokerijen hun beste gin en bijhorende tonics voorstellen, goed voor meer dan 50 ginsoorten. De organisatie is in handen van VZW Varo, met de steun van het gemeentebestuur.

Naast de diverse gin-standen is er ook plaats voor een foodtruck. Deze wordt speciaal voor dit evenement verzorgd  door Copperdog.  Vanuit een exclusieve Amerikaanse Ford ambulance die nog rondreed in New York en waarvan er slechts 1 in België rondrijdt, brengen ze meer dan 13 verschillende variëteiten.  

Natuurlijk gaan de 16 ginstokerijen hun beste beentje voorzetten om van deze dag een geslaagd evenement  te maken.  De deelnemers  dit jaar zijn : Alidor, Beernaert Import, Churchill’s Gin, Crazy Monday, Cockney’s World, Filliers, Flemings, Gin Mare, Hindr@All, Oosteke Brouwers, Open Up Distillery, RC2 Explosive Spirits, Rubbens, Spirits by Design, The Herbalist en X-Gin.

Het belooft dus ongetwijfeld  een gevarieerde en prachtige avond te worden, waar veel lekkers te proeven valt…  De toegang is gratis, maar voor de gin-tonics wordt uiteraard iets gevraagd. Een proefpakket kost 10,00 EUR. Hiervoor krijg je één proefglaasje van 15cl en vier drankjetons. Per jeton kan je een gin-tonic proeven. Natuurlijk kunnen de liefhebbers nog extra jetons bijkopen! Wie het proefglaasje opnieuw inruilt, krijgt 3,00 EUR terug. Wie eventueel jetons over heeft na afloop kan deze ook nog gebruiken op het bierfestival  op 5 en 6 november op dezelfde locatie.

Het Ginfestival vindt plaats op vrijdag, 04 november van 18u tot 23u.

Alle info vind je terug op de Facebookpagina “1e Kortemarks Ginfestival” of tel. 0475/44.06.64.

Be There!

Locatie: 
OC De Kouter te Kortemark, Ichtegemstraat 2, KortemarkE-mailadres: 


Telefoon: 
0475/44.06.64

Evenement zoeken