Gezinsfietstocht ‘De Frisse Vitesse’

Gezinsfietstocht ‘De Frisse Vitesse’

zondag 07/06/2015

Op zondag 7 juni organiseert het 5-Spaken-Comité vzw de gezinsfietstocht “De Frisse Vitesse”. Twee fietsroutes (een kleine lus van 20km en een grote lus van 45km) verbinden de mooiste landschappelijke plekjes op Hooglede en Gits. Via kleine landwegen kan het ganse gezin genieten van de frisse buitenlucht, leuke outdooractiviteiten meepikken en een “vitesse” hoger schakelen om tussen de groene velden door te fietsen. Deelnemen kan door zich tussen 10u00 en 15u00 aan te melden op de hoofdstartplaats of een van beide bijstartplaatsen – deelnameprijs is 3 euro per persoon.

De fietsroutes

De beide fietsroutes starten ter hoogte van de hoeve van Koen Verhoest, in de Grote Noordstraat 52 te Hooglede. Op het parcours zijn 2 stopplaatsen voorzien. De eerste bevindt zich ter hoogte van de Speel-o-theek in Gits (Koolskampstraat 24, Withuys), de tweede stopplaats ligt op de hoeve van Stefaan Desmet (Grote Stadenstraat 1a) te Hooglede.

De kleine fietsroute telt 20km en is makkelijk af te rijden voor gezinnen met jongere kinderen. De grote route, goed voor 45km, is al een grotere uitdaging.

Zoektocht:
Voor wie wil is er tijdens het fietsen ook een zoektocht voorzien. Deze wedstrijd start op de hoofdstartplaats en zet de deelnemer tijdens het fietsen aan het denken en het puzzelen. Deelnemers moeten hun ingevulde formulieren terug afleveren op de hoofdstartplaats, op de hoeve Koen Verhoest. En dit voor 17u30. Om 18u00 worden dan de prijzen uitgereikt – een aantal handige hebbedingen om de fiets mee op te smukken, aangeboden door fietsen Soenen uit Roeselare.

Animatie op de stopplaatsen

Op de hoofdstartplaats en de stopplaatsen worden verschillende activiteiten en animatie voorzien.

  • Op de startplaats bij de hoeve Verhoest kunnen de allerkleinsten hun hartje uitleven op het springkasteel of een tochtje maken met een vliegend tapijt, getrokken door rasechte trekpaarden.
  • Bij de Speel-o-theek in Gits wordt een selectie aan volksspelen aangeboden, allen uit de voorraad van de speel-o-theek. Daarnaast kan je er ook een bezoekje brengen aan de Grijspeerdmolen – een aanrader!
  • Bij de hoeve Desmet in Hooglede worden de deelnemers hartelijk ontvangen door de Landelijke Gilde van Hooglede. Je kan er een koe melken of ontdekken waar de frietjes echt vandaan komen. Met een natuurgids kan je de natuur en de boerderijdieren op en rond de hoeve gaan ontdekken.

Praktisch:

 

Locatie: 
Hoeve Verhoest, Hooglede, Grote Noordstraat 52, HoogledeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0472569337

Evenement zoeken