Fietshappening ‘Op naar de Keuneleute’

Fietshappening ‘Op naar de Keuneleute’

zondag 01/06/2014

Landelijk genieten in eigen streek op zondag 1 juni

Op zondag 1 juni is de marktplaats van Hooglede de place to be voor alle fietsfanaten uit de regio. Het 5-spaken-comité vzw, efgoedcel TERF, het Stad-Land-Schap ’t West-Vlaamse Hart en de gemeenten Hooglede en Staden slaan de handen in elkaar voor de organisatie van de fietshappening ‘Op naar de keuneleute’.

Tijdens de familiefietstocht kunnen de fietsers kiezen uit een parcours van 20 of 42 km. De fietstocht wordt opgefleurd door tal van attracties en leuke “doe”-opdrachten langs het parcours. Op de stopplaatsen worden kindvriendelijke activiteiten aangeboden zoals een heuse roofvogelshow, natuurworkshops, volksspelen, springkasteel en zoveel meer. Het wordt dus een leuke en actieve zondagactiviteit voor jong en oud.

Zowel de familiefietstocht als de kinderfietstocht, beiden startend op de marktplaats van Hooglede, brengen de deelnemers langs landelijke en verkeersluwe wegen doorheen de regio Hooglede-Gits-Staden. Het landelijke karakter van de streek biedt de recreatieve fietser een mooi decor. Zeker langs de oude spoorwegbedding Ieper-Kortemark en vanop de heuvelrug aan de Keuneleute is het vaak genieten van de natuur. Halfweg is er de mogelijkheid om even halt te houden voor een hapje en een drankje vooraleer de rest van de fietstocht af te werken richting Hooglede

In het najaar van 2013 werd in samenwerking met verschillende gemeentebesturen, waaronder ook Hooglede, een recreatiekaart van ’t West-Vlaamse hart ontworpen. Aan de hand van 6 lussen/routes op het fietsnetwerk die samen elke gemeente van ’t West-Vlaamse hart aandoen, krijgt de recreant een mooi zicht op deze dynamische regio, het erfgoedverleden, het landschap, natuurgebieden, bossen … De fietskaart is vanaf deze zomer te verkrijgen op het gemeentehuis.

Locatie: 
Start: marktplaats Hooglede, Marktplaats 1, HoogledeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0472569337

Evenement zoeken