Festival Ten Vrede aan de IJzer

Festival Ten Vrede aan de IJzer

vrijdag 29/08/2014 tot zondag 31/08/2014

In 2014 wordt voor de 13de keer op rij in Diksmuide het Festival Ten Vrede aan de IJzer georganiseerd. Gegroeid uit de boodschap van de frontsoldaten uit de Eerste Wereldoorlog ‘Nooit meer oorlog, Zelfbestuur, Godsvrede’ wordt tegenwoordig in en om het Museum aan de IJzer (IJzertoren) verder gewerkt aan ‘Vrede, Vrijheid, Verdraagzaamheid’.

Ten Vrede is een festival met internationale uitstraling. Een festival met een ruggengraat, een groot hart en wijd open armen. Ten Vrede festivalt niet alleen, in de buik ervan groeiden allerlei randactiviteiten en projecten die jong en oud doen stilstaan bij de harde (wapen)feiten en problemen van elke dag, wereldwijd.

Ten Vrede, dat is talentrijke en gemotiveerde artiesten een forum geven;
Ten Vrede, dat zijn kunstenaars die hun vredescreaties tentoonstellen;
Ten Vrede, dat is fietsen, wandelen, lopen met dat ene grote doel als inzet;
Ten Vrede is er voor alle leefijden;
Ten Vrede, dat is over politieke grenzen heen streven naar meer verdraagzaamheid, wat ons moet leiden naar de ultieme wens: VREDE!

Ten Vrede, dat is een gezamenlijke en solidaire schreeuw om een duurzame samenleving, over alle grenzen heen
Ten Vrede, dat zijn jullie, dat zijn wij, dat zijn de vele vrijwillige medewerkers en de sponsors die zich elk jaar opnieuw engageren. Waarvoor onze oprechte dank!

 ARTIESTEN:

Willem Vermandere, Solocircus, Sons of Navarone, Stef Bos, The Konrad Koselleck Big Band & Ellen ten Damme, Rob de Nijs, IJzerklanken, Chieftains, Q-party, Customs, Urbanus & De Fanfaar, Väsen, Het Grote Minicircus, Marc de Bel, Panache Culture, Ex Aequo, Vuurshow De Bokkenrijders, Welpenzoektocht & welpenworp, Caravona, Belladonna, ’t Westvlams gemiengeld vintekoor, Bokx

Locatie: 
Site Ijzertoren, IJzerdijk 49, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 50 02 86

Evenement zoeken