Feesteworp

Feesteworp

zaterdag 07/11/2015 tot zondag 08/11/2015

zaterdag 7 november 2015: Feesteloop en Feeste met accordeon

zondag 8 november 2015: Feesteworpstoet en Feestevuurwerk

Het Feesteworpweekend wordt ook deze editie op gang getrokken met de Feesteloop op zaterdag 7 november. Er zijn in totaal vier loopwedstrijden voor de sportievelingen.

’s Avonds gaat het feest verder in de centrumcafés met Feeste met accordeon. Op zondag bereiken de feesten een hoogtepunt met de tweejaarlijkse Feesteworpstoet, die dit jaar in het teken van fietsen staat. Vanop de Feesteworpwagen worden duizenden stukken peperkoek (‘feeste’) in het publiek gegooid.

Een spectaculaire vuurwerkshow op zondagavond sluit het weekend af.

Het thema dit jaar is ‘fietsen’. In een fietsgekke regio als de onze, is dat niet vreemd natuurlijk. Voor wie het misschien nog niet zou weten: de winnaar van de eerste Ronde van Vlaanderen in 1913, Paul Deman, ligt begraven in Outrijve (Avelgem). En dan is er ook nog de legendarische Flandria-renner Marc Demeyer. Deze Avelgemnaar won Parijs-Roubaix in 1976 en wist veel ereplaatsen te verzamelen!

Maar het thema ‘fietsen’ is uiteraard nog veel meer, denk maar aan de gloednieuwe fiets- en wandelbrug ‘de Ijzerwegbrug’ over de Schelde, die op 9 mei werd ingehuldigd, en die een onderdeel is van de fietsroute Londen-Rome.

Met fietsen en wielen kan je veel kanten uit, letterlijk en figuurlijk. Het wiel wordt weleens de belangrijkste uitvinding in de wereldgeschiedenis genoemd. Spreekt voor zich dat er in de komende Feesteworpstoet heel wat ‘pistes’ bereden zullen worden!

Locatie: 
Avelgem, centrumstraten, AvelgemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
056 65 30 90

Evenement zoeken