Expo Schaduwen van Bieke Depoorter en Ward Zwart in Galerie 10a

Expo Schaduwen van Bieke Depoorter en Ward Zwart in Galerie 10a

zaterdag 03/06/2017 tot zondag 09/07/2017

In deze tentoonstelling ontmoeten Ward Zwart en Bieke Depoorter elkaar in een filmische kijk op hun omgeving. Het belooft een boeiende expo te worden van twee talentvolle jonge kunstenaars.

Bieke Depoorter (°1986) trad in 2016 toe tot het vermaarde fotogezelschap Magnum. Dit jaar viert dit agentschap haar zeventigste verjaardag en naar aanleiding daarvan zullen er in het MoMa New York twee films vertoond worden van Bieke Depoorter. Het gaat om de kortfilms Dvalemodus en Sète. Deze laatste zal ook getoond worden in onze galerie.

Ward Zwart (°1986) kreeg dit jaar mooie aandacht door zijn graphic novel Wolven. In zijn grafische zwartwit-stijl worden er tekeningen getoond die de sfeer uitademen van de film ‘Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives’ (Gouden Palm 2010) . In deze film van Apichatong Weerasethakul wordt de realiteit vermengd met fantasie en dat levert een ‘eigenaardige’ filmervaring op die moeilijk te omschrijven valt.

Door verschillende filmische stijlen te gebruiken geeft de regisseur aan dat er meer dan één werkelijkheid bestaat.

De titel van de tentoonstelling Schaduwen slaat op aanwezigheden en nabeelden. Bij het kijken naar de geportretteerde personages van Bieke Depoorter en Ward Zwart kijk je ook naar jezelf en die schaduwkant is verrijkend.

De expo Schaduwen van Bieke Depoorter en Ward Zwart loopt van zaterdag 3 juni tot zondag 9 juli, telkens van 14 u tot 18 u en op afspraak.

Galerie 10a bevindt zich in het centrum van Otegem, dicht bij de kerk op het adres zolderstraat 10 a. Meer info op www.galerie10a.be

Locatie: 
Galerie 10a, zolderstraat, 10a, OtegemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0495 57 60 31

Evenement zoeken