Expo ‘Other Side’

Expo ‘Other Side’

zaterdag 24/11/2018 tot zondag 02/12/2018

Zowel de unieke locatie, die zijn oorsprong vindt in de 17e eeuw, als het werk van de hedendaagse kunstenaars Merlin Spie en het duo Jochen Decostere – Peter Ghesquiere, vervoeren ons naar een andere dimensie.

 

Merlin Spie

Merlin werkt als een multidisciplinair kunstenaar sinds 1994. Haar zoektocht naar het kleinste element van emotie of stof in de afgelopen 24 jaar leidde naar live performances en installaties gericht op het lichaam.
Als een visuele coach voor theater/dans producties en voor live performances geeft Merlin workshops en werkt samen met universiteiten, hogescholen en instellingen voor hoger onderwijs in Antwerpen en Brussel. Merlin specialiseerde zich tevens in Grafische Vormgeving.
De installaties en performances van Merlin Spie evoceren de mens als universeel wezen. Zij staat in Huis Maes met, ‘Homemade Religion’. Haar kunsten, niet gespeend van enige spiritualiteit, laten ons met driedimensionale vormen en installaties haar, onze of een andere wereld zien.

 

Peter Ghesquière — Jochen Decostere

Peter en Jochen raakten bevriend tijdens hun studies filmregie aan het RITCS in Brussel.
Peter maakte verschillende kortfilms waarvan de laatste ‘Downside Up’ intussen al 30 internationale filmprijzen in de wacht sleepte. Zijn kortfilm ‘Schijn van de maan’ werd geselecteerd voor de kortfilmcompetitie van Cannes.
Jochen werkt als regisseur en cameraman hoofdzakelijk in de reclamewereld. Daarnaast maakt hij al enkele jaren de architectuurreeks Tendens Wonen en werkt hij aan verschillende korte documentaires.
“Ik ben een van-alles-maker”, zegt Jochen. “Is het nu via regiewerk, een camera of een fototoestel? Dat doet er niet toe. Zolang er maar mooie dingen uit voort komen…”

Na vele jaren hun eigen weg te gaan maakten ze samen de absurde documentaire ‘Suskewiet’. Daarna begonnen ze aan de fotoreeks ‘huisnummer 13’ waarin realiteit en fictie nauw verweven werd. Nu werken Jochen Decostere en Peter Ghesquière aan een fotoreeks waarin fictie en verbeelding de bovenhand hebben gekregen. Het zijn telkens kleine verhalen die soms absurd lijken maar dan toch ook een bepaalde logica met zich meedragen. Het raakt onze wereld maar is dat net niet.
Jochen Decostere en Peter Ghesquiere laten ons kennismaken met ‘Greetings from the other world’. Een opmerkelijk vertoon van hun verbeelding in een surrealistische sterke fotografische passage.

 

Huis Maes

Voor Huis Maes, de imposante dorpswoning met een bewogen geschiedenis van bijna vier eeuwen, wordt door de huidige eigenaar met zorg gewerkt aan de ontwikkeling en zoektocht naar een passende herbestemming.

 

Other Side

24-25 november en 1-2 december, telkens van 14 tot 18 uur
Huis Maes, Bruggestraat 6, Oedelem

Meer info: www.màrmelade.be

 

 

Locatie: 
Huis Maes, Bruggestraat 6, OedelemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0478706293

Evenement zoeken