Expo Dominique Dewulf

Expo Dominique Dewulf

maandag 30/04/2018 tot zaterdag 05/05/2018

Tijdens de Expo van Dominique Dewulf van Maandag 30 april t.e.m. Zaterdag 05 mei 2018 , kun je in de Kortrijkse bib de tentoonstelling “Striptekeningen de Moord op de Antiekhandelaar eerste deel van de stripreeks De Kortrijkse Moorden van Dominique Dewulf bekijken.

Het werk van Dominique Dewulf bevindt zich binnen de comic-uitgavewereld. Uitgangspunt zijn bestaande of zelfgeschreven scenario’s van Vlaamse misdaad- en recherchefilms. Stilstaande beelden en collages van internetbeelden vormen het vertrekpunt voor wat een eigen verhaal word. De verschillende scenes worden eerst geschetst, later getekend met fineliner. De bekomen beelden worden met digitale beeldbewerkingsprogramma’s gemanipuleerd tot eigen comics, en in een stripvorm gegoten. Het werk wordt in beperkte uitgave uitgebracht.

Rechercheur Dominique Dewulf is de hoofdpersonage in de reeks. Dominique is een koppige en strenge veertiger van de Kortrijkse gerechtelijke politie. Hij houdt zich voornamelijk bezig met moordzaken. In zijn carrière heeft hij talrijke moordzaken opgelost. Hij is heel gedreven in zijn job.

Wil je ook eens van dichtbij meemaken hoe de tekenaar zijn strips ontwerpt? Kom dan langs in de centrale bibliotheek van Kortrijk op maandag 30 april van 10 tot 18 uur, woensdag van 10 tot 18 uur donderdag van 10 tot 18 uur vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag van 10 tot 16 uur kunt je Dominique Dewulf life aan het werk zien hij geeft er demonstraties hoe hij zijn strips maakt.

U bent van hartelijk welkom

Locatie: 
Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, KortrijkWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0474/83.51.34

Evenement zoeken

Evenement zoeken