Echo Collective plays J√≥hann J√≥hannsson’s ’12 Conversations With Thilo Heinzmann’

Echo Collective plays J√≥hann J√≥hannsson’s ’12 Conversations With Thilo Heinzmann’

vrijdag 25/10/2019

Februari vorig jaar overleed de IJslandse componist Johann Johannsson, die bekend stond voor zijn inventieve benadering om muziek te laten communiceren met andere kunsten zoals film, theater en literatuur. Evenzeer stond hij bekend voor zijn composities waarin hij klassieke muziek en elektronica combineerde tot een unieke, vaak melancholische sound.

Op 20 september 2019, 1 dag na de dag waarop¬†Johannsson¬†vijftig zou zijn geworden, brengt het befaamde label¬†Deutsche Grammophon¬†het concept album¬†’12 Converstations with Thilo Heinzmann’¬†uitgevoerd door¬†Echo Collective¬†uit. Deze¬†nieuwe, tot nu toe onuitgegeven compositie¬†van Johannsson is het resultaat van een aantal ontmoetingen tussen de componist en de Duitse schilder¬†Thilo Heinzmann. Het werk lijkt volledig op maat geschreven van¬†Echo Collective, het¬†strijkersensemble¬†dat eerder drie jaar met¬†Johannsson¬†samen werkte rond zijn compositie¬†‘Orph√©e’, en dat verder ook van zich deed spreken aan de zijde van¬†Joep Beving¬†of¬†A Winged Victory For The Sullen¬†of door hun geheel eigen uitvoering van¬†Radiohead‘s¬†‘Amnesiac’.

Kort voor zijn dood inviteerde¬†Johannsson¬†hen om samen de definitieve versie van¬†’12 Conversations’¬†te realiseren. Het beklijvende resultaat hiervan komen ze nu¬†in premi√®re¬†live in¬†Cactus Muziekcentrum¬†presenteren.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050332014

Evenement zoeken

Evenement zoeken