DUYNEWAKE 2018

DUYNEWAKE 2018

zaterdag 07/07/2018

DUYNEWAKE 2018 ‘Storm voor de stilte’

Een nieuwe editie van de Duynewake vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 juli. We starten iets vroeger dit jaar, nl. om 16 u. in de Klemskerkestraat met animatie voor kinderen en jongeren met o.a. een workshop ‘tekenen en schilderen rond de zee’ i.s.m. Kunstkring Arte4.
Tijdens de eucharistieviering in de Visserskapel om 18 u. willen we de overleden vissers en zeelieden uit Bredene herdenken. Deze vissersmis zal de enige viering zijn op zaterdag en wordt opgeluisterd door Ocarina. In processie stappen we nadien naar het strand, waar een evocatie plaatsvindt om 19.30 u. aan de vloedlijn ter hoogte van Strandpost 6. Dansstudio Severine en Danscompagnie o.l.v. Silke Crombez verbeelden ‘storm’ en ‘stilte’ in een visueel spektakel. Theatergroep Ruach verwoordt het thema op een eigentijdse manier. We brengen hulde aan wie op zee het leven liet en vragen Gods zegen over de zee en al wie haar bevaart. Wie er twee jaar geleden bij was, weet dat dit een beklijvend moment is.

Na de evocatie ontmoeten we elkaar in de voor de gelegenheid verkeersvrije Klemskerkestraat. Je kunt er genieten van allerlei ambachten en hobby’s die met zee en visserij te maken hebben. Folkloregroep De Korre, Kunstkring Arte4, Modelbouw Vriendenkring Bredene, de Oostendse Visbakkers e.a. vormen mee het decor van dit gezellig samenzijn. Met muziek, Blonde Betsy, gebakken vis en ander lekkers uit de zee maar vooral met ruimte voor ontmoeting maken we van dit evenement een geslaagde zomeravond voor iedereen. Om 21 u. volgt een optreden van Follia! met een mix van rocky folk en groovy powerjazz, van pop en ska tot reggae en rap, van funky dansnummers tot songs met een oud-Europese ‘touch’.

Met stukjes film en foto’s van Dajo Van den Bussche nemen we je mee op een audiovisuele wandeling doorheen ‘STORM’ en ‘STILTE’ en dompelen we je helemaal onder in het thema, waarover we volgende week een tip van de sluier oplichten. Verder vormen een eigen-zinnige creatie rond beide woorden en een creatieve inbreng van leerlingen uit de scholen van Bredene dé blikvangers op het terrein.

Duynewake is een ideaal avondje uit en bovendien… gratis toegankelijk. VAN HARTE WELKOM!

Duynewake 2018 is een organisatie van de federatie Bredene-Vuurtoren i.s.m. de gemeente Bredene.

Locatie: 
In en rond de visserskapel, Klemskerkestraat, BredeneWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0499 43 43 64

Evenement zoeken