Duo Roeland Hendrikx & Liebrecht Vanbeckevoort – Meersterwerken

Duo Roeland Hendrikx & Liebrecht Vanbeckevoort – Meersterwerken

vrijdag 29/01/2016

Roeland Hendrikx studeerde onder meer aan het Lemmensinstituut en het Conservatorium van Antwerpen.  Als klarinettist trad hij op met vooraanstaande musici en ensembles, maar ook als solist is hij erg actief.  Sinds 2003 is hij klarinet-solo van het Nationaal Orkest van België.  In 2014 richtte hij zijn eigen ensemble op, het Roeland Hendrikx Ensemble.

Pianist Liebrecht Vanbeckevoort studeerde bij Jan Michiels aan het Conservatorium van Brussel en vervolmaakte zich de afgelopen jaren in het buitenland.  In zijn jeugd werd hij al bekroond met verschillende pianoprijzen, zowel in eigen als in het buitenland.  In 2007 werd hij laureaat van de prestigieuze internationale Koningin Elisabethwedstrijd voor piano, waar hij de beide publieksprijzen van de VRT en de RTBF in de wacht sleepte.

In het programma Meesterwerken brengen deze heren enkele van de absolute hoogtepunten die er voor klarinet werden geschreven.  Onder meer de tweede sonate van Brahms komt aan bod, gecomponeerd toen deze componist in de herfst van zijn leven verliefd werd op de warme klank van de klarinet. Ook recenter werk van Poulenc, Bernstein en Widmann wordt gebracht, en ook u zal ongetwijfeld verliefd worden op de klarinet na dit unieke concert vol passie, humor en energie!

website Roeland Hendrikx

website Liebrecht Vanbeckevoort

i.s.m. Davidsfonds Aartrijke en Veldegem-Zedelgem

Locatie: 
GC De Groene Meersen, Stadionlaan 48, ZedelgemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050/288.600

Evenement zoeken