Dub Revolution feat. Channel One (uk)

Dub Revolution feat. Channel One (uk)

zaterdag 14/11/2015

Met Channel One, één van de bekendste soundsystems uit de dubscene, wordt dit een absolute topeditie! Mikey Dread en zijn broer Jah T kozen in 1979 de naam Channel One als hommage aan het legendarische Jamaicaanse platenlabel. Geïnspireerd door Bob Marleys geloof om mensen te verenigen via reggae muziek, is grenzen uitgommen ook de missie van Channel One.
In 2012 won Channel One de Red Bull Culture Clash, vóór Major Lazor, Skream, Benga, Metalheadz en Soul Jazz en speelde zo als eerste reggae soundsystem ooit in de legendarische Wembley Arena.

Channel One bouwt handmatig op maat gemaakte speakers die met hun heavy bassen een perfecte uitlaatklep vormen voor hun strakke selectie van oude en nieuwe dubklassiekers. MC Ras Kayleb vult perfect aan met Rastafarian chants en songs!

Indie dub & roots label, producer en dj, … Indica Dubs startte in 2010 en wist een brede catalogus van releases op te bouwen en daarmee in sneltempo een wereldwijd publiek te bereiken. Indica Dubs wordt de wereld rond gedraaid door soundsystems als Jah Shaka, King Shiloh, Channel One, Iration Steppas en King Earthquake. Het lijstje samenwerkingen klinkt met o.a. Conscious Sounds, Alpha & Omega, Bush Chemist, Shiloh Ites, Culture Freeman, Chazbo en vele anderen ronduit indrukwekkend.

Indica Dubs brengt Shelly Ravid mee naar Cactus Club. Met haar live reggae band is ze een graag geziene en geëngageerde gast op events in London. Bless the mic!

Na de release van single ‘Rasta We Rasta’ feat. Danny Red, Idren Natural & Jamma Dim, nam ook het succes van Dub Revolution host Forward Fever een wereldwijd loopje! Dit jaar losten ze met ‘The Righteous Man’, ‘Liberation Step’ en ‘Let Jah’ maar liefst drie tracks op Indica Dubs.

BelDUB is een film over singers & players, over vocals & versions, over vinyl & dubplates, over gillende sirenes en brullende versterkers – over de vele gezichten van reggaemuziek in België. De makers baanden zich een weg doorheen loodzware bassen en galmende echo’s en keken en passant diep in de ogen van de dub, het donkerste gezicht van de reggae. Tussen torens van speakers vonden zij een instrument dat muren doet trillen, mensen samenbrengt en hun ziel geneest: de soundsystem. BelDUB brengt het verhaal van een muziekscène in de marge: van de pioniersjaren tot op vandaag en geeft het woord aan dj’s, producers en muzikanten voor wie reggae het evangelie werd.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken