Devon Welsh

Devon Welsh

vrijdag 10/04/2020

DEVON WELSH 

Kan muziek je minder eenzaam doen voelen? Kan het intimiteit bevorderen ondanks de afstand tussen artiest en luisteraar? In zijn kale, poëtische songs onderzoekt de Canadese artiest Devon Welsh dergelijke vragen en geeft zich daarbij op een gracieuze en kwetsbare manier over aan zijn publiek.

Want voor Welsh, voormalig frontman van de electropopgroep Majical Cloudz, is menselijke connectie immers het hoger goed. Met Majical Cloudz bracht hij twee goed onthaalde albums uit op Matador en schopte hij het van diy-house shows in Montreal naar arena shows met Lorde. In 2016 ontbond Devon Welsh de band, om zijn rol en doel als artiest te evalueren. Sindsdien werkt hij als solo-artiest verder rond de romantische rode draad in zijn werk. Zijn meest recente album ‘True Form’ kwam dit jaar uit.

“An embrace from someone who seems ready to break and rebuild himself, again and again, for you …” – Pitchfork

Live danst Welsh op de grens tussen performance en concert. Zijn minimale soloshows zijn confronterend direct, complexloos romantisch en van een intense intimiteitDevon Welsh staat voor je, kijkt je in de ogen en zingt zijn bariton recht in je ziel.

Locatie: 
Ryelandtzaal, Achiel van Akkerplein 3, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050332014

Evenement zoeken