Demonamiddag

Demonamiddag

zaterdag 13/05/2017

Bij langdurige droogte worden landbouwakkers vaak kunstmatig beregend met behulp van een irrigatiehaspel. Deze wordt afgerold op de rand van een soms afgelegen veld om nadien tijdens het oprollen een perceelstrook van water te voorzien. De werking is hierbij volledig mechanisch waardoor de landbouwer de installatie in werking quasi continu dient op te volgen, vaak ook ’s nachts.

In de evolutie naar precisielandbouw ontwikkelde de start-up Crodeon Technologies uit Kortemark een systeem dat het mogelijk maakt de haspel vanop afstand op te volgen via smartphone, tablet of PC. Sensoren monitoren parameters als oprolsnelheid, reeds opgerolde afstand en waterdruk en tonen deze op een online dashboard. Ook problemen zoals een tekort aan water, drukverlies door lek, een blokkering tijdens het oprollen of lokale overbevloeiing wanneer de haspel volledig opgerold is, worden gegenereerd als alarmsignaal – ook per SMS voor wie geen smartphone heeft.

 

Crodeon stond in voor de ontwikkeling en de realisatie van deze intelligente oplossing, die op elk type haspel monteerbaar is, en stelt dit graag met de nodige uitleg voor aan alle het grote publiek. Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met Agreon, een innovatienetwerk dat deel uitmaakt van Inagro.

 

Praktisch

Zaterdag 13 mei 2017, vanaf 13:00u tot 18:00u

Hoeve van Xavier Dochy, Zarren-Lindestraat 63, 8610 Zarren (Kortemark)

Verschillende haspels aanwezig. De hele namiddag doorlopend demonstraties

Iedereen welkom en inschrijven is niet nodig

Locatie: 
Hoeve Xavier Dochy, Zarren-Lindestraat 63, ZarrenWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0474417516

Evenement zoeken