Delaney Davidson (NZ)

Delaney Davidson (NZ)

dinsdag 17/11/2015

Dinsdag 17 november 2015 > 20u30 > Delaney Davidson (NZ) @ De Nodige Deugd, Moorslede.

Delaney Davidson, singer-songwriter, noir protagonist, one-man band, deels zwervende minstreel, deels handelsreiziger, één voet op het podium en één op de weg.
Deze Nieuw-Zeelandse muzikale vagebond balanceert tussen heden en verleden, met in een hand zijn versleten gitaar en in de andere een oude bruine koffer. Met zijn ene voet in het verleden als ouderwetse troubadour, met zijn andere voet in het heden als wereldreiziger.
En zo klinkt zijn muziek ook. Te stevig voor folk maar te subtiel voor rock, kan het nog het best omschreven worden als duistere americana met een flinke scheut blues, die overigens niet zou misstaan in een Quentin Tarantino soundtrack.
Ter promotie van zijn inmiddels zevende langspeler ‘Lucky Guy’ brengt hij een band mee op tour: Nicole Izobel Garcia, de schemerige nachtegaal uit de woestijnen van Mexico en zangeres bij Reverend Beatman Duo en Joe McCallum, gereputeerd drummer, opgeleid in de Schotse marching bands in het zuiden van Nieuw-Zeeland, en long time colluder met Davidson.
Verwacht je aan donkere americana, rootsy Mexican folk songs, blues dirges, broken cumbia classics en haunted country.
Voor fans van CW Stoneking, Tom Waits, Calexico, Johnny Cash, Nick Cave en aanverwante duistere zieltjes.

http://www.delaneydavidson.com/
https://youtu.be/KdxR8rbcwQk

Locatie: 
De Nodige Deugd, Stationstraat 126, MoorsledeWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken