De voedingsdriehoek op zijn kop – lezing door Patrick Mullie

De voedingsdriehoek op zijn kop – lezing door Patrick Mullie

zaterdag 20/10/2018

Na de enthousiaste reacties op de vorige lezing met Patrick Mullie, laat hij ons nu kennismaken met het nieuwe voedings- en bewegingsmodel. We konden er de laatste maanden niet naast kijken: De driehoek werd op z’n kop gezet, anders ingedeeld én de overbodige voedingsmiddelen werden naar een aparte bol verwezen. De ‘beweeglaag’ van voorheen is bovendien hervormd tot een aparte, volwaardige nieuwe bewegingsdriehoek.

Waarom was een nieuw model noodzakelijk, hoe is het opgebouwd en wat is het doel ervan? Hoe eet de Belg?  Waarom zijn voedingsbedrijven tegen het nieuw model?  Wat is het doel van dergelijk model?

Of nog concreter: Is charcuterie dan echt zo ongezond? Wat zijn alternatieven voor de klassieke ‘toespijs’? Waarom eten we beter wat minder vlees?  Hoe vaak kun je vis eten? Welke graanproducten kies je best? Kies je voor boter of olie?

Voedingsexpert Patrick Mullie  is als bekend voedingsdeskundige verbonden aan o.a. de VUB en Erasmushogeschool en werkt vaak samen met universiteiten 

  • Wanneer:
    20/10/2018  om  14:00 – 15:30
  • Deelnameprijs: CM-leden: 4 euro; niet-leden betalen 8 euro. De betaling gebeurt de namiddag zelf ter plaatse.
  • VOORAF INSCHRIJVEN is NODIG! Dit kan bij voorkeur online: www.cm.be/agenda
  • Telefonisch kan dit op 050 44 03 88 of stuur een e-mail naar: gezondheidsbevordering.brugge@cm.be
  • De Gezondheidsbib, Oude Burg 23, is deze namiddag eveneens open van 14 tot 17 uur. Kom gerust eens grasduinen in ons boeiend aanbod!

Locatie: 
Hof van Watervliet, Oude Burg 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 44 03 88

Evenement zoeken